Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Bilda ny förening

Har ni intresse av att starta en bågskytteförening så är det bra att vara åtminstone tre personer intresserade så ni har en styrelse till att börja med, alternativt att ni blir en sektion under en befintlig förening. Det finns länkar längst ner i dokumentet angående hur det går till.

Det första ni bör göra är att kontakta er kommun och undersöka om det finns ytor som är möjliga att få låna/hyra för bågskytte både för inomhus- och utomhusskytte. Vid det samtalet kan ni också kolla om det finns bidrag att söka för nystartade föreningar i kommunen.

Får ni ett positivt svar av kommunen så kan nästa steg vara att ta kontakt med närliggande föreningar eller/och Svenska bågskytteförbundet för att få råd och information. Det finns bidrag att söka från förbundet när ni startar en ny förening, 15 000 kr, det innebär dock att ni måste ha registrerat föreningen och har ett konto för utbetalning av medlen. Det krävs också att ni har en hemsida med information om er förening. När man kommit i gång med verksamheten kan man söka ytterligare 10 000 kr till föreningen som det ser ut idag.

Nästa steg är att skaffa material att skjuta på och material att skjuta med. Det kan vara en bra idé att kolla om det finns begagnade tavlor, bågar, pilar mm att köpa av andra föreningar och kolla med distriktet om det kanske finns material där som kan tillfalla er. Annars finns det ofta bra och prisvärda nybörjarpaket att köpa från bågskytteåterförsäljare.

Startar ni en ny förening så kan det vara bra att gå olika utbildningar som gör det enklare att veta hur ni ska göra. Styrelseutbildningar och många andra bra utbildningar finns hos RF/Sisu, ofta både online och fysiskt. Som tränare ska ni gå plattformsutbildning hos RF/Sisu och sen bågskytteutbildning som ordnas genom ert distrikt. Det är alltid en bra idé att ha kontakt med närliggande föreningar för utbyte av erfarenheter och samarbete.

Starta en förening - SkatteverketÖppnas i nytt fönster.
Bidrag och stödÖppnas i nytt fönster.
Blanketter och mallar - BolagsverketÖppnas i nytt fönster.
Vad är en föreningÖppnas i nytt fönster.
Attstarta.seÖppnas i nytt fönster.
Utbildning för föreningsledare
StadgemallÖppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se