Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Prova bågskytte

Bågskytte är en förhållandevis enkel idrott att börja med, utrustning finns att låna på föreningarna, vägledning för framtida köp ges av föreningen.
Enklast är att ta kontakt med en lokal förening, se nedan. På föreningarna finns kunskapen, utrustningen och viljan att hjälpa dig.

Introduktion bågskytte

Hitta din närmaste förening

test

Med hjälp av kartan kan du hitta din närmaste förening. På knappnålen ligger föreningens hemsida, där finner du nästa steg för att börja skjuta pilbåge.


Hittar du inte lämplig förening?

kontakta sbf@bagskytte.se

Bågskytte, bästa idrotten. Med pilbågen i handen och en pil på strängen flyttas ditt fokus flyttas från vardagen till måltavlan. Det ger dig en idrott som gör att du slappnar av, stressar ner och kopplar bort allt runt omkring dig. Det ger också en gemenskap, en rolig sysselsättning och för de flesta också ett bättre fokus även utanför bågskyttet.

Bågskytte har inga eller mycket få begränsningar. Kön, ålder och eventuella funktionsnedsättningar kommer inte hindra dig att träna eller tävla på den nivå där du önskar vara. Det finns åldersklasser, och därmed olika svårighetsgrader, som gör att du kan hålla på med bågskytte under hela ditt liv, oavsett fysiska förutsättningar. Vi har olika grenar, inomhus, utomhus, öppna fält, djupa skogen. Endast 10% av våra aktiva tävlar, övriga tränar och umgås på föreningarna eller mellan föreningarna. Om bågskyttarna sägs att vi är trevliga!

Svenska Bågskytteförbundet har idag cirka 10 000 medlemmar genom 155 föreningar. Vi vill alltid bli fler, så kontakta din närmsta förening om nästa intag, kurs eller bågskytteskola.

Bågskytte för alla överallt alltid

Bågtyper

barebow

 

 

Compoundrecurve

 

 

Longbow

 

 

traditional

 

 

Ryttarbågar

 

 

Stödmaterial

Bågskytteteknik
Funktionsnedsättning
Bågskytte i skolan
Bilda ny förening
Ge bort en upplevelseÖppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se