Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Tryggt bågskytte

Bågskytte är en idrott där alla skall känna sig välkomna, delaktiga och får delta samt utvecklas efter sina egna förutsättningar. Enligt vår gemensamma värdegrund,

"glädje, gemenskap och modern", skall bågskytteidrotten vara fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. Om så inte är fallet finns det vägar att gå:

Om det händer saker i din förening som inte följer idrottens värdegrund ska föreningens styrelse kontaktas och de ska hantera den uppkomna situationen. Dock kan det kännas obekvämt eller om föreningen inte tar tag i situationen, då kan du vända dig till Visselblåsartjänsten eller Idrottsombudsmannen istället.

Om det gäller en överklagan av beslut fattade av förening, distrikt eller förbund så ska det göras till etiknämnden.


Visselblåsartjänsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I en förening ansvarar medlemmarna och, ytterst, den valda styrelsen för att föreningen följer idrottsrörelsens värdegrund. Därför ska visselblåsartjänsten normalt inte användas för ärenden som handlar om avvikelser från värdegrunden. I första hand kan en medlem som misstänker avvikelser från värdegrunden alltid vända sig till föreningens styrelse.Idrottsombudsmannen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Idrottsombudsmannen ska verka för att idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund efterlevs inom idrottsrörelsen. Idrottsombudsmannen kan du vända dig till om du exempelvis känner dig otrygg i din idrottsmiljö eller om du har frågor om idrottsrörelsen.


Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se