Gå till innehåll
Norra Svealands Bågskytteförbund
Norra Svealands Bågskytteförbund

Beridet bågskytte

Vad är Beridet bågskytte?

I Beridet bågskytte rider man i hästens snabbaste gångart galopp samtidigt som man skjuter en eller flera pilar mot ett eller flera mål. Man ska också skjuta i olika riktningar - framåt, sidan, bakåt, uppåt, mot rörliga mål och på "fel" sida om hästen. Det finns olika slags banor - rakbanor 90-180m, jakt-/fältbanor 300-1.000m eller skogsjaktbanor som BK Siljanspilens 1 km långa i Rättvik. Det är från början ett strids- och jaktsätt som har utvecklats till en sport, och runt om i världen arrangeras flera historiska och rena sportevenemang varje år.

Beridet bågskytte är en officiell gren inom Svenska Bågskytteförbundet (SBF) sedan januari 2016. Vi är ett av 11 distrikt i SBF, och vårt eget distrikt Norra Svealands bågskytteförbund (NSBF) består av 14 föreningar.

6 av dem har idag Beriden verksamhet, och samtliga representeras i något vi har döpt till Utvecklingsgruppen. Inom distriktet jobbar vi nämligen för fullt med att implementera och göra Beridet bågskytte tillgängligt för alla ute i våra verksamma föreningar, och medlemmarna i Utvecklingsgruppen kompletterar varandra med olika kompetenser och erfarenheter, och kommer att träffas ungefär en gång i månaden med ett uppehåll runt jul och nyår.

Är du intresserad av att engagera dig i frågor som rör utveckling i vårt distrikt eller har frågor till oss? Då mailar du till nsbf@bagskytte.se Du hittar oss även på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Varmt välkommen till oss!

Publicerad: 2022-07-16

Senast uppdaterad: 2022-07-16

Författare: Magnus Grabski