Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Ny rutin för våra tävlingsarrangörer

Sofie Johansson, kontinental domare

Sofie Johansson, kontinental domare

Vid stämman gick propositionen Appendix 4 igenom och det innebär en förändring för våra tävlingsarrangörer.

Som arrangör registrerar du tävlingen i resultatdatabasen, där lägger du in aktuella funktionärers IdrottsID under tävlingsinformation. Se video. Det är dock du som domare på en tävling som måste kolla att detta är gjort.

Det finns för tillfället inget fungerande sätt att överföra registreringar av tävlingsfunktionär från IANSEO till resultatdatabasen.

Domar- och regelkommittén får berätta lite om beslutet om Appendix 4:
- Domarutbildningen och godkännande procedurer för nationella domare överensstämmer nu med World Archerys anvisningar. Det är viktigt att domarna kan garantera ett likartat domarearbete i alla tävlingar som genomförs under World Archerys och Svenska bågskytteförbundets regler. Besluten om domarbehörigheter görs numera av styrelsen på rekommendation av domar- och regelkommittén. Domarkarriären är uppbyggd stegvis och alla domare har lika befogenheter vid tävling även om de benämns domarkandidater, domare eller domarinstruktörer. Arbetsgruppen "Framtida domaruppdraget" har gjort ett utmärkt arbete för att få till Appendix 4 så bra som möjligt för att utveckla domarkarriären och överensträmma med World Archery och samtidigt anpassat till våra svenska behov.

Har du frågor gällande detta så finns det mer info under appendix 4, där har du även möjlighet att ställa dina frågor.

Publicerad: 2024-04-16

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Författare: Johanna Gullroos

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se