Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

2024 European Youth Cup – 1st leg - Sofia

Nästa vecka startar säsongens första juniorcup. European Youth Cup avgörs i Sofia, Bulgarien med cirka 350 skyttar från 27 olika länder på plats. Från Sverige kommer 5 ungdomar som valt att tjuvstarta utomhussäsongen redan i april!

European Youth Cup - 2023 Slovenien

På tisdag väntas temperaturen nå upp mot 27 grader i Bulgariens huvudstad Sofia. Samma dag som tävling officiellt startar med kval för samtliga klasser. Ett par grader varmare än vad våra skyttar troligen tränat i de senaste veckorna. Våra fem skyttar är en blandad skara då resan inte är ett juniorlandslagsuppdrag utan en öppen möjlighet för fler att testa på det internationella skyttet. Därför består gruppen av både juniorlandslagsskyttar och vanliga skyttar.

Från Sverige tävlar,

Kevin Hedenvang, Trelleborgs Bågskytteklubb, RU21M

Freya Andersson, Sundsvall-Ortvikens BK, RU21W

Jennifer Winsenne, Stockholms BK, CU18W

Niki Bojanic Dennius, BK Danapilen, RU21W

Elsa Bohman, Tibro BS, RU18W

Ledare, Rikard Dylander och Karin Larsson Brolund

European Youth Cup brukar vara ett ypperligt tillfälle att vänja sig vid internationella tävlingar och följer vanligtvis det normala tävlingsupplägget internationellt men i mindre skala. Största klassen detta året är RU21M med med 55 deltagare. Med på deltagarlistan finns flera välkända europeiska namn och tufft motstånd väntar våra skyttar. Den perfekta starten på en lång och spännande säsong!

Stort lycka till!

Resultaten går att följa live på ianseo med start tisdag.

Publicerad: 2024-04-14

Senast uppdaterad: 2024-04-13

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se