Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Årsstämman 2024

Årets stämma är nu avklarat. Valberedningens förslag till styrelse gick igenom och alla propositioner gick enligt styrelsens förslag.

Ordförande på 1 år: Carina Olsson

Carina Olsson

Carina Olsson, nuvarande ordförande

Jag heter Carina Olsson, är 53 år och bor i Huddinge.

Idrott och speciellt bågskytte har varit en stor del av mitt liv sedan jag var liten. Jag började i Stallarholmens bågskytteklubb som 8-åring och är fortfarande aktiv. Under åren har det blivit en hel del tävlingar och ett antal landslagsuppdrag med ett VM silver i fält 1994 som bästa placering. Jag har även startat Huddinge bågskytteklubb 2009 som idag har ca 100 medlemmar.

Sedan några år tillbaka är jag ordförande i Svenska bågskytteförbundet och sedan 2021styrelseledamot i internationella bågskytteförbundet och sedan 2023 styrelseledamot i Sveriges Olympiska kommitté. Under våren så är jag ansvarig för utvärderingen av Sveriges ansökan för OS och Paralympic 2030. En ansökan som tyvärr inte nådde hela vägen fram.

Jag arbetar som IT-chef på SEB idag med kommer inom kort tillträda som VD på Bankgirot. Strategi, ledarskap, IT och förändringsledning och allt vad det innebär intresserar mig och har varit ett tema i alla mina uppdrag.

Privat är jag gift med Björn och vi har tre vuxna barn. Jag försöker röra på mig så mycket som möjligt och Friskis och svettis är ett givet inslag några gånger i veckan. Jag trivs med sammanhang där jag kan lära mig nya saker och där vi tillsammans kan göra nytta för många. Därav att bågskytte som har mottot ”Bågskytte för alla överallt alltid” är extra spännande.

Ledamot på 2år: Maria Krafft Helgesson

Carina Olsson

Maria Krafft Helgesson

Jag heter Maria Krafft Helgesson, är 51 år och bor i Borås.

Jag har de senaste åren arbetat inom idrotten som projektledare för SM-veckan sommar i Borås 2017 och SM-veckan vinter i Borås 2021. Under åren 2012-2015 arbetade jag för O-Ringen AB/Svenska orienteringsförbundet som generalsekreterare för O-Ringen i Borås 2015.

Jag har varit ledamot i Internationella orienteringsförbundet (IOF) och ledamot i styrelsen för Svenska orienteringsförbundet och sedan 2019 ordförande i förbundet, där jag avgår i mars 2024. Jag sitter i styrelsen för Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

Jag driver numera ett eget företag, Mariposa Kompetenscenter AB, där jag arbetar med utbildning, föreläsningar och handledning inom ledarskap, kommunikation och tillgänglighet. Jag driver en digital utbildningsplattform, Mariposa Academy, för webbutbildningar inom samma områden och en vodd och podd som heter Maria inspireras av… där jag bjuder in gäster för samtal inom kommunikation, tillgänglighet, ledarskap, idrott och kultur.

Jag har ett stort intresse för idrott i allmänhet och tycker om att röra på mig själv i form av längdskidåkning, orientering, cykling, simning mm. Jag är engagerad för rätten till kommunikation för alla och träffar många personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga och personal både i mitt arbete och min roll som sångare i ett musikband som heter Sign Up där jag använder tecken från teckenspråk och sjunger samtidigt.

Ledamot på 2 år: Magnus Carlsson

Magnus Carlsson

Magnus Carlsson, nuvarande ledarmot

Jag heter Magnus Carlsson, är 48 år och bor i Nybro.

Jag började med bågskytte i Trelleborg när jag var 15 år och fastnade direkt. Första 10 åren som recurveskytt och därefter blev det compound. Idrottsmässigt sköt jag i landslaget mellan 2003 och 2016 och har en del internationella lagmedaljer från de åren. Högst värderar jag nog bronset från inomhus VM i Nimes 2014. Jag har även ett 20-tal SM medaljer varav 7 st SM guld i tavla och inomhus. Jag är fortfarande aktiv och både tränar och tävlar en hel del. Senaste SM medaljerna vann jag på Tavel och 3d SM förra året. Även om jag gillar att tävla så är det nog träning som har gett mig mest, efter en stressig dag på jobbet finns inget bättre än att komma ner på banan och varva ner med bågskytte.

Utöver själva skyttet blev jag snabbt intresserad av att vara med och påverka och utveckla bågskyttet så jag började i styrelsen i Trelleborgs BK och var med där i 20 år varav 10 år som ordförande. Parallellt med det blev jag invald i Skånes Bågskytteförbunds styrelse och var med där i ca 15 år och de sista 8 åren som ordförande. Nu är jag inne på 5e året som ledamot i Svenska bågskytteförbundet och 3e året som ledamot i Sydöstra Götalands bågskytteförbund. Jag brinner mycket för elitidrotten men ser andra områden, som tex organisationen för tränare och domare där vi behöver utvecklas och har tagit flera kliv åt rätt håll de senaste åren.

Jag arbetar som Key Account Manager på Telia och ansvarar för en säljkanal som driver försäljning mot företag. Som sagt så bor jag i lilla Nybro utanför Kalmar och är sambo med Camilla som också har fastnat för bågskytte sen några år tillbaka. Att dela intresse gör bågskyttet ännu roligare.

Ledamot på 2 år: Jessica Larsson

Jessica Larsson

Jessica Larsson, nuvarande ledamot

Jag heter Jessica Larsson nyss fyllda 48 år och bor i Nora.

Idrott har alltid varit ett inslag i min vardag och jag har spelat fotboll och handboll på klubbnivå samt även några säsonger innebandy på elitnivå. Anledningen till att det blev bågskytte var att bonussonen började sen hängde maken på och jag fick vara med som publik och matsäcks fixare på tävlingar. När sedan båda dom slutade fick jag upp ögonen för att börja skjuta lite själv och ganska snart var jag fast. Jag har alltid skjutit barebow och har inte haft lusten att skjuta något annat utan jag håller fast vid samma båge fortfarande även om det är väldigt sporadiska besök på skjutlinjen just nu.

Ganska snart blev jag intresserad av det här med regler och utbildning, så jag blev inbjuden att vara med på en domarutbildarkurs och på den vägen är det att jag blivit domare och domarutbildare. Sedan 2015 har jag varit WAE domare och har flertalet europamästerskap som domare i bagaget som givit mig en massa nya bågskyttevänner runt om i Europa. I bågskytteförbundet sitter jag som ledamot i styrelsen samt att jag ingår i regel och domarkommittén för både traditionellt bågskytte och beridet bågskytte. Det som driver mig framåt i bågskytteförbundets styrelse är att få vara med och förändra och driva sporten framåt genom framförallt välutbildade domare och kunna stötta tävlingsarrangörer genom att vara med som funktionär.

Privat så är jag gift sen 25 år tillbaka med Thomas och vi har ett gemensamt barn som snart kliver in i vuxenvärlden. Jag har under hösten som gick skolat om mig, efter nästan 30 år som kock, och nu jobbar jag som väktare åt Securitas. Ett mycket spännande yrke där jag hoppas kunna stanna många år.

Fyllnadsval på 1 år: Tomas Sundström

Tomas Sundström

Tomas Sundström

Jag började med bågskytte för 11år sedan i samband med att mina barn började skjuta. Det har varit samma klubb (Timrå AIF) sedan start. Mina roller i klubben är; förälder, skytt, tränare, styrelsemedlem och ordförande sedan 5år. Jag är en av klubbens tränare för våra ungdomar och seniorer. Jag är även aktiv som tränare för ungdomarna i Mellersta distriktets ungdomsgrupp (Mittgruppen). I mitt klubbengagemang följer även att jag koordinerar arbetet runt klubbens tävlingar och hanterar administrationen för klubbens tävlingar. För de JSM som klubben arrangerat ihop med Sundsvall-Ortviken BK och IF Karlsvik har jag varit en del av arrangörsstaben. Jag tävlar ofta själv (20+ tävlingar/år), i huvudsak tävlingar hos grannklubbarna och i grannlänen. Som coach till mina barn har jag även varit iväg på flera JSM, både inne och ute samt på flera NUM. På ”förbundsnivå” har jag varit en del av Etiknämnden.

Jag är 59 år, bor i Sundsvall, uppväxt i Härnösand. Min familj består av fru och tre barn. Jag jobbar på Telia sedan många år, huvudsakligen med projektledning för olika tjänsteutvecklingsprojekt, verksamhetsutveckling, driftsättningar och nu för IT-utvecklingsuppdrag där jag styr ett så kallat SAFe team med 10 IT-utvecklare. Sist men inte minst, mitt stora fritidsintresse är bågskytte.

Förslag till Etiknämnden

Ordförande på 1 år: Berryl Arvehell
Ledamot på 2 år: Lena Kristoffersson
Suppleant på 2 år: Henrik Lindsjö, Jämtlands BK, Ordförande i Mellersta Norrlands BF

Revisor på 2 år: Bengt Idéhn

Valberedningen för Svenska Bågskytteförbundet
Ordförande Fredrik Rudin, Gullimar Åkerlund och Ingeborg Jonasson.

Allt om årsmötet hittar du på knappen nedan:

Publicerad: 2024-04-06

Senast uppdaterad: 2024-04-06

Författare: Johanna Gullroos

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se