Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Svenska mästare i Mixed Compound - Stockholms BK

Det blev en spännande första upplaga av SM-finalen uppe i Luleå. Våra fyra finalistlag visade sig från sina bästa sidor och bjöd på en spännade show. Efter ett par jämna matcher så stod resultatet klart, Stockholms BK är svenska mästare!

Prispallen från årets upplaga

Helgen började med kval på lördagskvällen där Stockholm tidigt kopplade grepp om finalen.

  1. Stockholms BK - 584poäng
  2. Skogens IF - 578poäng
  3. Lindome BK - 576poäng
  4. Piteå BK - 575poäng

Det innebar att Stockholms BK möte fick möta Piteå BK i semifinalen medan Skogens IF och Lindome BK möttes.

Lindome och Piteå värmer upp på finalbanan

Under söndagsmorgonen blev det Piteå och Stockholm som var först ut att avgöra vem som skulle gå till guld respektive bronsmatch. Stockholm gick ut hårt och fyllde första serien (40/40p) medan Piteå sköt 37 poäng. Piteå fick lägga in en högre växel och tog ikapp två poäng i andra serien. Tyvärr fick de se sig besegrade efter att ha tappat ytterligare två poäng och resultat blev 155-151 med fördel Stockholm.

Näst på tur stod Lindome BK mot Skogens IF. En match där Lindome var i täten efter första serien. Skogens IF passade dock på att till vara på en möjlighet som uppstod när när Lindome sköt fyra 9:or i andra serien och resultatet blev 76-75 med fördel Skogen. Med sju 10:or av åtta möjliga i de sista två serierna kunde sedan Skogen ansluta sig till Stockholm i guldmatchen (155-152).

Bronsmatchen blev en jämn historia där domaren fick arbeta hårt med förstoringsglaset. Efter två serier var poängen lika. Piteå ryckte sedan ifrån genom fyra 10:or men efter två dombeslut i sista serien stod det till sist lika. Lindome öppnar med en fin tia genom Isabell Thun. Merparten av pilen är inne i 10:an medan Morgan Lundin trycker dit en kantare men likväl en solklar 10:a. Piteå skrämdes dock inte avsevärt och Ida Karlsson öppnade med en 10:a, lite bättre än Isabells. Anton Edstrand får nu bollen i sin hand. En 10:a och vinsten är deras, och vilken 10:a han fick till. Rätt i mitten av poängzonen borrar sig pilen in. Grattis!

Finalbanan

Finalen blev en spännande match likaså. Stockholm öppnade starkt med 40poäng mot Skogens 37. Med tre poängs ledning blev det en tuff match för Skogen att vända men ett tappert försök gjordes. Lagen sköt lika de kommande två serierna, 38-38, 39/39. Med fyra pilar kvar var Stockholm fortfarande tre poäng före och det skulle nu krävas en hel del för Skogen att ta ikapp. Jaqueline Ringström och Alexander Kullberg skjuter fullt och sätter därmed press på Stockholm. Stockholm är ju dock förhandsfavoriter av en anledning och när pilarna är skjutna så skiljer det en poäng, Stockholm vinner med 155-154. Stort grattis!

Ianseo.netÖppnas i nytt fönster.
SVT PlayÖppnas i nytt fönster.

Skribent: Lukas Jacobsson

Publicerad: 2024-03-24

Senast uppdaterad: 2024-03-24

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se