Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Mixed SM på SM-veckan i Luleå

Till helgen är det dags för finalen i Mixed SM Compound. SBF:s nya upplägg gör premiär i Luleå där SM-veckan vinter avgörs i år. De fyra bästa lagen i Sverige gör upp om SM-titeln i en spännande final som även sänds på SVT. Så slå er ner i TV-sofforna där hemma för på söndag kl 11 blir det bågskytte!

Smveckan

Nytt för i år är Mixed SM. Ett helt nytt upplägg där Mix SM avgörs på SM-veckan varje år. Under vintern är det compound medan på sommaren blir det recurve. De fyra bästa lagen efter säsongen kvalar in till finalen. Ett kval som bygger på skyttarnas högsta resultat på 60pil (inomhus) respektive 72 pil (utomhus). Kvalet för compound avslutades innan SM och följande lag skall nu göra upp om titeln.

  1. Stockholms BK - Jennifer Winsenne & Ludvig Bergöö
  2. Lindome BK - Isabell Thun & Morgan Lundin
  3. Piteå BK - Ida Karlsson & Anton Edstrand
  4. Skogens IF Korsvägen - Jaqueline Ringström & Alexander Kullberg

Jennifer Winsenne - Stockholms BK

SM-finalen avgörs under söndagen med brons och guldmatch livesända i SVT. Men redan på lördag eftermiddag börjar finalen med ett kval på 30pil för att avgöra vilka lag som möts i semifinalen. Klockan 16 börjar kvalet som går att följa på Ianseo.net. Semifinalerna startar 09:30 på söndagen, även detta går att följa på Ianseo.net.

Matcherna avgörs på så sätt att varje lag skjuter 4x4 pilar och högst poäng går segrande. Vid lika avgörs det på särskjutning där först poäng avgör och vid lika poäng bästa pil.

Klockan 11 är det dock dags att slå på TV:n och heja fram era favoritlag! Bronsmatchen skjuts vid 11 medan guldmatchen avgörs vid 11:30. Stort lycka till!

Ianseo.netÖppnas i nytt fönster.
SVT PlayÖppnas i nytt fönster.

Skribent: Lukas Jacobsson

Publicerad: 2024-03-22

Senast uppdaterad: 2024-03-23

Författare: Johanna Gullroos

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se