Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Inomhus-EM 2024

EM i Kroatien avgjordes förra veckan i Kroatien. Händelserik vecka med många fina resultat från flera olika länder. Erik Jonsson gjorde premiär som förbundskapten samtidigt som Ludvig Rohlin gjorde landslagsdebut. En kombination som inte var helt fel.

Ludvig Rohlin

Veckan började med ett kval. Våra fyra skyttar gjorde en bra insats och låg bra till inför matcherna.

  • Erik Jonsson - 553 - 2:a - Barebow Men
  • Leo Pettersson - 538 - 4:a - Barebow Men
  • Ludvig Rohlin - 527 - 2:a - Barebow Under 21 Men
  • Kevin Hedenvang - 568 14:e Recurve Under 21 Men

Efter grunden klev våra skyttar in i det rafflande finalskyttet, något som förbundskapten Erik Jonsson vet betydligt mer om.

"Tycker att vi presterarade bra alla fyra. Kevin sköt stundtals ruskigt bra. Han hade lite oflyt i sin första match som han tyvärr förlorade med 6-4. Leo och jag sköt en bra grund och placerade oss på 5:e och 2:a plats. Leo förlorar sin 1/4 på särskjutning mot Giuseppe Seimandi. Små marginaler men tyvärr tog det stopp i kvarten den här gången" - Erik Jonsson

Precis som Erik berättar så åkte Kevin tyvärr ut i sin först match med 6-4. Recurve-matcherna är oerhört jämna och ett par 9:or är ofta allt som skiljer. Leo åkte ut i 1/4-delen medan Erik slutar på en fin fjärdeplats. Snyggt jobbat!

Erik Jonsson

Vårt senaste tillskott i landslaget, Ludvig Rohlin, också känd som vår nya Europeiska mästare i BU21M gjorde en klockren resa till finalen. "Att Ludvig skulle vinna var ingen överraskning, det var han och italienaren som skulle vinna redan på förhand" berättar Erik Jonsson.

Det skiljde bara ett poäng mellan Ludvig och Italienaren Giulio Locchi i kvalet med fördel Italien. Något som snart skulle ändras. "Ludvig sköt bra poäng i sina matcher och höll ihop det bra i finalen även om han benen darrade på honom" fortsätter Erik. Närmare bestämt höll Ludvig ett snitt på strax över 9 poäng per pil genom alla matcherna. I jämförelse med kvalets 8,78. En fin ökning helt enkelt. Något som Ludvig själv håller med om.

"Fanns mer att önska från kvalet men jag är riktigt nöjd med alla mina matcher" - Ludvig Rohlin

I guldmatchen så höll han ihop och han höll ihop det bra. En väldigt jämn match som slutade med ett guld till Sverige och en punkt på en för övrigt lyckad resa, iallafall om man lyssnar på förbundskaptenen.

"Hade som målsättning när vi åkte ner på två medaljer och det var ju riktigt nära att den målsättningen höll"

Publicerad: 2024-03-02

Senast uppdaterad: 2024-03-03

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se