Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Tillförordnad förbundskapten Compound

Rickard Johansson är klar som tillförordnad compoundförbundskapten för 2024.

Rickard Johansson

Rickard Johansson, förbundskapten. Bild Lennart Nordsvan

Vem är Rickard Johansson?
Jag är en 42årig trebarnspappa med två bonusbarn. Boende med Sofia Almgren i Åkersberga, men uppväxt söder om Växjö. Jag arbetar som Produktchef på Pahlen Premium Pool Equipment med bakgrund som Mekanikkonstruktör.

Hur ser din skyttehistorik ut?
Jag började skjuta som 9 åring i Grimslövs AIF tills jag va 17-18 år. Började sedan igen som 26 åring och då i BK Danapilen. Jag sköt recurve för att sedan gå över till Compound 2011. Ordförande/styrelseuppdrag i Danapilen och sedan Åkersberga BSK som jag var med och startade 2017, I dagsläget tävlar jag för Piteå BK. Jag har varit del av 3D-landslaget 2017-2022. Jag tycker även att “bågskytteturism” är väldigt roligt så jag har skjutit Kings of Archery och Vegas samt vunnit Danish Open och 3DAUK i England.

Vad gör du när du inte håller på med bågskytte?
Familjelivet! Driver även en enskild firma med fokus på konstruktion och 3D-printing (Det blir i och för sig mycket bågskytte relaterat även där)

Vad är tankarna med compoundlandslaget?
Skyttarna började för ett par år sedan bygga en kultur med egna initiativ och har själva byggt ett bra driv. Det är ett beteende jag vill uppmuntra och underlätta. Det är en utmaning att med begränsade resurser både satsa kortsiktigt och att bygga för framtiden. Internationella tavelscenen är oerhört professionell och är ytterst intressant att vara en del av. Jag tror att jag kan bidra med min ledarerfarenhet och processorienterade tänk. Jag har dock stora skor att fylla efter Magnus Carlsson.

Hur går det att kombinera detta med 3D-touren?
Det kommer gå bra med bra planering, 3D-touren är ett initiativ från mig, Sofia, Ida Karlsson och Anton Edstrand. Vi vill sänka tröskeln för att testa 3D och höja statusen på 3D-skyttet. Vår tro är att WA-3D kommer att gynnas av våra aktiviteter!

Publicerad: 2024-01-14

Senast uppdaterad: 2024-01-15

Författare: Johanna Gullroos

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se