Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Dags för utmärkelser

Inom idrottsvärlden, på alla nivåer, arbetar vi med utmärkelser för goda insatser i olika former. Vissa kan man nomineras för, andra blir man utsedd till ändå. Givetvis har Svenska Bågskytteförbundet en egen uppsättning utmärkelser sedan många år. Dessa moderniseras med tiden. Så är fallet inför årets utmärkelser.

Bakgrund

SBF har flera typer av utmärkelser, ex de som anges i våra stadgar Stor bågskytt (fd Stor grabb), Klas Lundin-utmärkelsen samt underliggande märken.

Sedan har vi sedan ett antal år utsett Årets kvinnliga ledare, Årets manliga ledare, Årets unga ledare samt Årets bågskytt. Med Årets bågskytt har avsetts den elitskytt som presterat bäst internationellt. Till detta finns även Riksidrottsförbundets utmärkelser.

Nu är det dags att modernisera lite:

Beslutades på förbundsstyrelsemöte 15/1 2023 att nedan kriterier och kategorier ska finnas.

Årets ledare, ett pris som delas ut, oavsett kön (nomineringar).

Årets unga ledare, samma som tidigare år, ett pris oavsett kön (nomineringar).

Årets bragd ny och delas ut till den elitskytt som i förhållande till konkurrensen gjort den mest imponerande insatsen (beslutas av styrelsen).

Årets bågskytteprofil/eldsjäl ny att delas ut till någon som under året gjort mycket för bågskyttesporten utan att göra det i något på förhand specifikt fack (beslutas av styrelsen).

Vid alla utmärkelser är en förutsättning att personen lever upp till förbundets värderingar och i de fall det är aktiva elitskyttar eller personer med av SBF utsedda förtroendeuppdrag så ska även Uppförandekoden följas.

Skicka in era nomineringar här

Senast lördag 13 januari

Agnes Sjöberg, årets kvinnliga ledare 2024

Agnes Sjöberg, årets kvinnliga ledare 2022

Uppförandekoden

Publicerad: 2024-01-10

Senast uppdaterad: 2024-01-10

Författare: Cenneth Ahlund

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se