Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Ny förbundskapten

Erik Jonsson blir förbundskapten. Hans första uppdrag blir inomhus EM.

Erik Jonsson

Erik Jonsson. Foto: Jonas Hellsén

Vem är Erik Jonsson?
Jag är en 47-årig tvåbarnspappa till Albin 15 och Alma 5 år. Jag har två bonusdöttrar, Thea 16 och Greta 14 och är iblandbo med Lina Björklund. Är född i Avesta och är uppvuxen 1.5 mil norr om Avesta i en ort som heter Fors där Lina och jag har ett gemensamt hus. Lina bor och jobbar i Edsbyn, Hälsingland, så det blir en del resande mellan hemmen.

Arbetar som truckförare på utlastningen på Stora Enso i Fors sedan 23 år tillbaka.

Hur ser din skyttehistorik ut? Jag började skjuta i oktober 1989 för Rembo IK nu mera Avesta BSK. Sedan 2017 tävlar jag för BSK Edsbyn. På meritlistan finns bla tre World Games guld och fem individuella VM-guld plus två lagguld (mix och lag). Började skjuta för landslaget 1993.

Vad är tankar med landslaget?
Att bli förbundskapten är något jag tänkt på att bli den dag jag ska sluta tävla internationellt. Men nu kom möjligheten lite tidigare än vad man trodde. Känner mig inte helt klar ännu som skytt på toppnivå. Så det blir en utmaning att försöka att kombinera ledarskap och tävlande samtidigt. Tycker om den utmaningen. Kommer försöka bygga vidare på den anda Niklas har skapat. Jag vill behålla rutinerna och få en mix av rutinerade skyttar blandat med nya för att bygga för framtiden.

Vad kommer du bidra med som förbundskapten?
Erfarenhet, rutin, engagemang och struktur. Med andra ord samma som Niklas. Jag vill försöka hålla kontakten med skyttarna även när det inte är säsong för att stämma av och få en bättre överblick när det sen är dags att prestera. Jag vill att skyttarna känner att man tillhör landslaget under hela året.

Vad gör du när du inte håller på med bågskytte?
Jag tycker om att fiska abborre och flugfiska på sommaren samt fixa med huset. Mycket tid går även till skytteträning men om det finns tid över och när jag är ensam hemma kollar jag gärna på någon serie eller film.

Publicerad: 2023-12-17

Senast uppdaterad: 2023-12-17

Författare: Johanna Gullroos

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se