Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Fält-EM 2023 - Resultat

Fält-EM är över och det är mer än en medalj som fick följa med truppen hem till Sverige. Totalt tog Sverige 5 medaljer och blev därmed också 5a i medaljligan. En bra vecka för de svenska färgerna helt enkelt!

Som ni kanske minns så hade Erik Jonsson jubileum i år. Han har nu i 30 år tävlat med de svenska landslaget och samlat ihop en imponerande mängd medaljer. Att ta medalj i år var därmed ett av hans mål. Till en början såg det dock lite mörkt ut med den planen då det individuellt tog stopp och i mixlaget blev det stolpe ut och en fjärdeplats. Istället fick herrlaget bli Eriks chans till medalj. Jonathan Andersson, Erik Jonsson och Jacob Benschjöld utgjorde laget och i fjärdedelen så fick Slovenien snabbt se sig besegrade innan vårt grannland Finland väntade i semifinalen. En spännande match som inte var avgjorde förrän Erik gick in och tryckte in en snygg 6:a som sista pil. I guldmatchen var det också jämnt mellan lagen. Tyvärr räckte räckte det inte hela vägen här men svenskarna får ta med sig silver hem till Sverige!

Guldmedaljör blev dock Jaqueline Ringström i CU21W. Efter ett stabilt kval där poängen räckte hela vägen till första placering så var det bara raka vägen till guldet. Semifinalen avklarades med en vinst med några poängsmarginal trots att Jaqueline själv beskrev det som att hon var riktigt nervös. När det väl under lördagen var dags för guldet så var stod det väldigt snabbt klart att Jaqueline bestämt sig för att det var guld som gällde, och så blev det också. Englands Isabella Bruguier hade inte mycket att säga till om och Jaqueline tog guldet med god marginal, närmare bestämt 12 poäng. Grattis!

I Barebow Junior Men så plockade Leo Pettersson hem brons. Han beskrev själv att skyttet inte riktigt var på hans sida under veckan men det räckte till en 3:e plats i kvalet. I fjärdelen så blev det en vinst men tyvärr tog jakten på guldet slut i semifinalen. Leo ställde dock om fort och taggade till för bronsmatchen där de två skyttarna växelvis ledde matchen innan Leo avslutade starkt och tog bronset!

Liknande resa gjorde Tilde Ottosson. Hon inledde veckan med ett riktigt fint resultat på det omärkta. Den märkta delen blev något tuffare men 3:e platsen behöll hon. I första matchen som därmed blev semifinal så drog Kathryn Morton längsta strået på sista målet och Tilde fick därmed ladda om till bronsmatchen. Något hon uppenbarligen lyckades göra. Italien hade inte någon större chans och Tilde säkrade bronset med 16 poängs marginal!

Leo och Tilde tog ihop ett silver i mixlag. Som 3:e rankade efter grunden fick de möta Italien i semifinalen där det blev en enkel vinst (60-45). I guldfinalen så visade sig dock Storbritannien sig från sin bästa sida och Sverige fick därmed nöja sig med silver. Bra jobbat!

Bra jobbat alla skyttar

Publicerad: 2023-09-25

Senast uppdaterad: 2023-09-25

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se