Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

3D-SM avgjort

Arrangerande Arvika, en av våra nyaste föreningar, genomförde ett mycket bra SM. Det under svåra förhållanden då de senaste veckorna tillfört mycket vatten i området. In i det sista var parkeringen ett problem, det löste sig med hjälp av en mycket bra markägare som tillhandahöll en äng för detta. Vädret för bågskyttarna var dock egentligen inget problem då det var uppehåll under tävlingstiden.

Mycket tuffa tävlingar var fallet, både då banorna kanske var de tuffare som varit på ett 3D-SM samtidigt som de flesta som räknas i toppen i 3D var på plats i de klasser som har internationell status.

Brian Pedersen, Katrineholm, imponerar i traditional med resultat i nivå med barebow. Johnny Kallenberg, Kävlinge visade också hög nivå, brons till Åke Svensson, Fjädern Karlskoga. Damsidan i traditional börjar röra på sig, mycket glädjande då de kommer ingå i lagtävlingarna framöver internationellt. Vann gjorde Helena Österlund, Södertälje, som nyligen gått över från barebow. Tvåa var den för de flesta av oss okände Marielle Bergh från Bjäre. Trea Marjut Raatikainen, Västerås.
Barebow, getingboet på herrsidan, vanns av Markus Axelsson, Lindome, före junioren Ludvig Rohlin, Järnvägen och Bågskyttegymnasiet, som tappade lite från lördagens lysande nivå. Mats Axeflod, också Lindome, tog bronset. Damsidan vanns av, troligen, helgens största överraskning, Anneli Brändén, Karlstad, som tidigare enbart synts till i resultatlistorna inomhus, vinner sin allra första 3D-tävling just på SM, mer namnkunnige Julia Hed, Siljanspilen två och Erika Andersson, Kungälv trea.
Longbow, Mikael Fogelby, Stenbro, visar att årets dominans inte varit en slump, följd av Gävles Fredrik Högstedt och Markku Leppänen, Södertälje, de var båda rejält avhängda av Mikael. Damsidan vanns, i betydliget tuffare kamp, av Kaarina Saviluoto, Nykvarn, före Carina Häselbart, Fiskgjusen Gustavsberg och Ulla Domeij, Gävle.
Compoundklassen vanns av Jacob Benschjöld, Kalmar, med klubbkompisen Magnus Carlsson på bronsplats, däremellan klämde sig Mikael Anderle, Sturarna, Uppsala. Ida Karlsson, Piteå vann damsidan före klubb- och landslagskompisen Lisa Södersten, följd av Anneli Andersson, Vetlanda.
Vetlanda fick också ett guld, i damer recurve genom Sandra Nyberg, som prickade mycket bra under lördagen, och betryggande vann före Susanne Lundgren, Timrå och tillika SBF:s föreningskonsulent. Karin Larsson Brolund, Sandviken tog bronset. Herrsidan vanns av Cenneth Åhlund, Nykvarn före veteranen Kjell Eriksson, Södertälje och Börje Johnsson, Växjö.
Övriga klasser och lag hänvisas till https://ianseo.net/Details.php?toId=13417 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2023-08-20

Senast uppdaterad: 2023-08-21

Författare: Cenneth Ahlund

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se