Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Fält SM - 2023

Imorgon börjar Fält SM 2023. I år tar tävlingen plats i Mjölby. Med över 130 skyttar i startfältet och en erfaren arrangör så hoppas vi på ett roligt och spännande SM. Fälttävlingarna i Mjölby brukar bjuda på tuffa banor där man använt naturen på bästa sätt. Bra träning för de skyttar som i höst åker till Italien och tävlar!

Flera tunga namn hittar vi i Startfältet. Lina Björklund och Erik Jonsson är tillbaka för att försvara sina guld från förra årets SM i Barebow Women respektive Barebow Men. I Compound Men är Erik Persson regerande mästare och han är även med i år för att slåss om att behålla titeln. I Compound Women är Ida Karlsson inte med och försvarar sitt guld vilket öppnar upp för en ny segrare. Samma är det i Recurve Men, där Kaj Sjöberg inte är med i år. Både Niklas Andersson och Jonathan Andersson är nog sugna på revansch efter att förra året gett bort guldet till en tavel-skytt... I Recurve Women är den nyligen till EM uttagna Sandra Nyberg storfavorit. Elin Kättström, guldmedaljör förra året har likt Kaj inte valt att försvara sitt guld (VM pågår denna vecka nere i Berlin).

Vi har helt enkelt en spännande helg att se framemot med flera skyttar som är beredda på att utmana de regerande mästarna i samtliga klasser!

Stort lycka till!

Skribent: Lukas Jacobsson

Resultat Fält SM 2023Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-08-04

Senast uppdaterad: 2023-08-04

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se