Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Alexander Kullberg - Klar för 1/4-delsfinal

Under torsdagen sköts de individuella finalerna på VM nere i Berlin. Vindigt och en massa regn gjorde att den ena storfavoriten efter den andra föll mot betydligt mindre välkända skyttar. Men någon som inte gjorde det är Alexander Kullberg. Efter flera matcher med extremt höga poäng med tanke på vinden. Men han gjorde det och han gjorde det bra för nu har han nått topp 8a och är därmed klar för skytte under lördagen.

I 1/48-delsfinalen så stod Joakim Limås som motstånd. Att vinden blåste märktes tydligt på resultaten över hela fältet och det var mer än några skyttar som missade pilar. Alexander vann mötet med 139 mot 134.

Därefter blev det Juwaidi Mohd Mazuki från Malaysia som snabbt fick se sig besegrad med 146-134. Alexanders poäng var det i särklass högsta resultatet på fältet.

I tredje matchen blev det Nico Wiener från Österrike som i nuläget är 5:e rankad i världen som inte heller bjöd på något direkt motstånd. Alexander fortsatte på spåret med stabilt skytte och höga poäng och vann med 143 mot 135.

Fjärde matchen blev kanske det som var mest nervbitande. Mycket stod på spel då en vinst skulle innebära att Alexander skulle vara klar för 1/4-del och därmed inte skjuta förrän på lördag. Med 148/150 poäng så stod det klart att det nu var verklighet. Yakup Yildiz som tidigare vunnit mot Jacob Benschjöld fick se sig besegrad med sina 146 poäng.

Alexander tog VM-brons i fält förra året och har sedan dess fortsatt med flera stabila resultat. Exempelvis sköt han 900/900 på den prestigefyllda Kings of Archery i Nederländerna under vintersäsongen. Att ta sig till topp 8:a och få chansen att imorgon nå ännu längre visar att han är på helt rätt väg även i år.

Att ta sig till 1/4-delen innebär inte bara att han fick en lugn fredag utan också hans matcher kommer livesändas. Men hur ser man då matchen?

Steg 1:

Ladda ner Olympic channel appen och registrera ett konto helt gratis eller använd deras webbsida.

Steg 2:

Njut av att se Alexander skjuta imorgon kl 14:14 och all annan bågskytte som sänds under året av World Archery.

Stort lycka till imorgon!

Skribent: Lukas Jacobsson

Olympic Channel - För att se livesändningen av VM 2023Öppnas i nytt fönster.
Resultat VM 2023 - Ianseo.netÖppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-08-04

Senast uppdaterad: 2023-08-13

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se