Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Laget till Fält-EM 2023 är uttaget!

Fält VM - 2022

I år avgörs Fält-EM i Italien, närmare bestämt i San Sicario. Tävlingen avgörs mellan 18-23 september och såklart har vi ett lag skall dit. Det har varit en spännande uttagningsperiod men nu är det officiellt vilka som skall åka. Truppen består av 11 skyttar, en hel del rutinerade skyttar men även någon ny. Spännande lär det bli iallafall!

Här är laget!

Recurve:

Jonathan Andersson - Recurve Men

Erika Jangnäs* - Recurve Women

Sandra Nyberg - Recurve Women

Lukas Jacobsson - Recurve Under 21 Men

Compound:

Jacob Benschjöld - Compound Men

Jaqueline Ringström - Compound Under 21 Women

Barebow:

Erik Jonsson - Barebow Men

Lina Björklund - Barebow Women

Olivia Elamsson - Barebow Women

Leo Pettersson - Barebow Under 21 Men

Tilde Ottosson - Barebow Under 21 Women

*Skytt som betalar full egenavgift.

Truppen är framtagen i linje med de krav som förbundskapten Niklas Andersson publicerat vid säsongens start.

Niklas Andersson - Fält-VM 2022

"Ett starkt lag och brett lag som vi åker med i år. Vi har rutinerade skyttar med många medaljer i bagaget och nya, yngre skyttar med bra potential. EM blir tufft men truppen är redo för utmaningen" - Niklas Andersson

Tävlingen avgörs som ovan nämnt i San Sicario. En stad mest känt som arrangör till delar av Vinter OS 2006. Det är helt enkelt uppe i bergen det skall skjutas fält. Oddsen för att det blir mycket gång upp och nedför backarna är stora. Att ha koll på hur mycket man ska dra av alternativt lägga på när man skjuter nedför och uppför lär bli viktigt. Helt enkelt ha koll på det som en fältskytt ska kunna.

Att Erik Jonsson och Lina Björklund är med i truppen ger ordentligt med erfarenhet och styrka. Att ta medaljer, ja det har detta paret bra känsla för. Erik Jonsson tog bronset under fält-EM 2021 och ihop med Lina blev det VM-guld i mixlag under VM förra året. Två riktigt bra skyttar att ha med. På compound blir Jacob Benschjöld ensam i år. En relativt ny fältskytt men han visade snabbt förra året att det är här han hör hemma. Först ett starkt kval och sedan VM-guld ihop med Kaj Sjöberg och Martin Ottosson visade att han är en fältskytt att räkna med. I övrigt så är både Sandra Nyberg och Jonathan Andersson extremt rutinerade skyttar med medaljer i bagaget. I år är även Olivia Elamsson med, inget ovanligt men det blir hennes första fältuppdrag i seniorklass.

På juniorsidan har vi fyra juniorer med. Leo Pettersson är rutinerad fältskytt vid det här laget med sitt silver på World Games förra året som höjdpunkt. Lukas Jacobsson är också med även i år. Ihop med Leo och Marcus Wällstedt ingick han i laget som plockade hem Junior EM-guldet 2021. Jaqueline Ringström gör comeback i laget efter ett år borta från internationellt fältskytte. Hon plockade hem silvermedaljen under Fält-EM 2021 och visat stark nivå i år. Med i truppen är också nyskottet Tilde Ottosson som gör sitt första uppdrag i landslagssammanhang.

Stort lycka till!

Skribent: Lukas Jacobsson

Publicerad: 2023-08-01

Senast uppdaterad: 2023-08-01

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se