Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Tavel SM - 2023 - Resultat

Tavel SM 2023 - Östansjö

SM i Shoot-off? Ja, det kan man fråga sig om det var. För det var inte många guldmatcher som inte gick till Shoot-off under dagens individuella matcher. Tavel SM 2023 arrangerades av Järnvägens BF och innehöll det mesta som skapar en riktig SM-helg. Det var soligt, vindigt och det var regnigt. Men framförallt så var det många jämna matcher. Väldigt spännande helt enkelt!

Lagtävlingen avgjordes under lördagen. I recurve så blev det inte helt oväntat Lindome mot Trelleborg i guldfinalen. Lindome vann kvalet med 215 poäng. Endast ett poäng under svenska rekordet. Strax före Trelleborg på 211 poäng. Lindome tog sig sedan igenom stegen relativt obehindrat medan Trelleborg tog sig dit igenom en jämn shoot-off mot Linköpings första lag. Linköping tog sedan hem bronset efter fortsatt bra skytte. Trelleborg toppade formen och sköt en grym guldmatch och blev därmed svenska mästare. Grattis till Kevin Hedenvang, Jacob Mosén och Jonas Andersson!

På compoundsidan var det Piteå som hade toppat formen ordentligt. Vädret var optimalt för bra skytte och det tog Piteå vara på. I kvalet så fick dem ihop 231 poäng. 2 poäng över det tidigare svenska rekordet. Rakt genom stegen stegade tremannalaget på. I guldmatchen ställdes dem mot Skogens IF som tangerar det nya svenska rekordet men Piteå svarar med att uppgradera det till 232. Stort Grattis till Ida Karlsson, Anton Edstrand och Rickard Johansson!

I Barebow så sköt Lindome nytt svensk rekord på 208 poäng. I matchskyttet så var det dock Tranås som hade toppat formen bäst. Grattis till Thommy Persson, Marie Persson och Viggo Axelsson!

Skogens IF - Silvermedaljörer i lag

Den individuella tävlingen var också spännande. Både väntade och oväntade resultat präglade dagen. Ösregn under de första timmarna gjorde de matcher som sköts i 1/16-delen till en blöt historia. Kvalets sol och värme var långt borta när det första skyttarna iklädda diverse regnställ klev på skjutlinjen. Lagom till slutet på 1/8-delen så försvann regnet och i 1/4-delen tittade solen fram igen. Galonbyxor och paraplyer byttes ut mot shorts och paraplydrinkar. Nej, så bra blev det kanske inte men regnet, ja det var borta.

Christine Bjerendal - Svensk Mästare i Recurve Women - 2023

I Compound Women gjorde Caroline Käck en comeback med stort C. Efter problem med skador under vintern så kunde hon ställa sig högst upp på prispallen på hemmaplan i Hallsberg.

Carl Henrik Gidensköld plockade hem sitt andra SM-guld för i år. Efter en snygg 147 i guldmatchen stod han som segrare i Compound Men efter att också ha vunnit kvalet igår på fina 706 poäng.

Leo Pettersson plockade hem guldet i Barebow Men på shoot-off efter att ha vänt ett ordentligt underläge med 0-4. I Barebow Women fortsatte Lena Höglund på gårdagens skytte. Hon vann kvalet och sedan även alla sin matcher utan att ha förlorat ett enda sett!

Christine Bjerendal kom tillbaka efter 2 års utebliven närvaro från SM och tog med sig guldet hem. Efter en jämn match mot Erika Jangnäs i guldfinalen så räckte en stark 9a för att ta guldet!

Jonathan Andersson som vanligtvis har ordet "FÄLT" tatuerat i pannan sadlade under dagen om till tavelskytt och tog med sig guldet. Detta efter att bland annat besegrat två generationer Bjerendal, sista i shoot-off om guldet mot Christoffer Bjerendal.

I Longbow Men var det Mikael Fogelby som tog hem det, även här på shoot-off. I longbow Women var det Jenny Lundberg som vann med 6-2.

Och slutligen blev det guld för Brian Pedersen i Traditional Men.

Skribent: Lukas Jacobsson

Bilder: Järnvägens BF

Resultat SM - 2023Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-07-16

Senast uppdaterad: 2023-07-17

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se