Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Tavel SM - 2023

Junior SM - 2022

Till helgen är det dags! Tavel SM 2023 kommer avgöras i Hallsberg under 15-16/7. Det är på Bäcksjövallen i Östansjö som de avgörande pilarna skall skjutas. Samma plats som Junior SM i tavla avgjordes på under förra året och självklart med samma arrangör, Järnvägens BF. Vi hoppas på lika fint arrangemang och väder som sist!

 

Cirka 200 skyttar samlas under lördagsmorgonen för att skjuta kvalificeringen. Störst är recurveklassen med 76 deltagare. Efter 72 pilar så är det dags för 4x6 pilar kvalificering inför lagmatcherna som avgörs under eftermiddagen. Ny svenska mästare skall utses och vi har flera starka lag på plats.

De två stora klasserna är Recurve och Compound även i lagtävlingen. Stora favoriter i båda klasserna är förstås Trelleborg som i vanlig ordning har flera landslagsskyttar anmälda. Jonas Andersson, Kevin Hedenvang och Jacob Mosén utgör recurvelaget. Ett starkt lag med många landslagsuppdrag innanför västen. Utmanare finns det dock gott om, närmare bestämt 10 andra lag som gärna vill ta hem guldet. Blandannat, Lindome BK med 5 recurveskyttar på plats och Linköping med sina två lag.

Trelleborg har 4 compoundskyttar med sig och gediget med landslagserfarenhet, vilka 3 som ska utgöra laget återstår att se men oavsett lär det bli tufft. Utmanare där finns exempelvis i Skogens IF, också med 4 riktigt duktiga compoundskyttar på plats. Håller vädret sig bra kan vi nog vänta oss fina poäng i samtliga matcher som avgörs på Bäcksjövallen.

I den individuella tävlingen kan vi nog också vänta oss spännande matcher. Vi har flertalet svenska mästare som i år ska försvara sina guld från förra året.

I recurve såg vi förra året en riktigt jämn match mellan Leo Pettersson och Viggo Axelsson i guldmatchen i Barebow Men där Leo slutligen segrade på en bättre 9a i shoot-off. Ida Karlsson är tillbaka i år för att försvara sitt guld som hon tog från Caroline Käck med 1 poängs marginal (141-140) i Compound Women. I Recurve Women är vår OS-skytt Christine Bjerendal tillbaka efter att ha missat SM 2022 pågrund av skada. Något som säkerligen ökar kravet på motståndarna i den klassen.

Vi har helt enkelt en väldigt spännande bågskyttehelg att se framemot och resultaten, ja dem hittar ni som vanligt på ianseo. Stort lycka till och skjut väl!

Resultat SM - 2023Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-07-13

Senast uppdaterad: 2023-07-13

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se