Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

NUM - dag 1

Nordiska ungdomsmästerskapet genomför i år i Larvik, Norge, samma plats som 2018. Vädret är fint och resultaten i många fall mycket bra och de flesta presterar på sin personbästanivå. I år går NUM över tre dagar, mot tidigare två, trots det så drog första dagen ut på tiden, av flera skäl. Dock kommer lördagen bli lite lugnare med enbart lagtävlingen och söndagen enbart individuella guldfinaler för compound och recurve.

ResultatÖppnas i nytt fönster.
NIU

Vi bjuder här på en bild på eleverna på hösten utbildning på Bågskyttegymnasiet i Hallsberg. På bilden ser ni. Emil Varga, Gustaf Svenungsson, Ludvig Rohlin, Jesper Markussen, Elias Dellrup, Alva Carlsson och Tilde Ottosson. (Lina Lundblad kunde inte närvara på NUM2023). Foto Jonas Hellsén

Sverige har inte fullt så många med som brukligt, vilket är något vi måste jobba med inför kommande år. Dock är de som är på plats oftast i toppen. Klasserna barebow, traditional och longbow avgjordes individuellt under denna den första dagen samt bronsmatcher i övriga. Sverige säkrade flera guld, silver och brons:
BU16W Guld Amelia Reinwalds, Järnvägen
BU16M Guld Jonatan Tate, Roslagen
BU18W Silver Stina Wermelin, Ekerö
BU21W Guld Tilde Ottosson, Järnvägen
BU21M Guld Leo Pettersson, Stockholm
BU21M Silver Ludvig Rohlin, Järnvägen
CU16W Brons Elsa Åkerlund, Bollnäs
CU16M Brons Carl Wenneberg, Kristinehamns bk
RU16M Brons Robert Svensson, Mjölby
RU18W Brons Emma Wahlberg, Sundsvall(Ingrid Asplund i guldfinal söndag)
RU18M (Robin Hansson i guldfinal söndag)
RU21W (Freya Andersson i guldfinal söndag)
RU21M (Emil Varga i guldfinal söndag)
RU21WAW (Othila Bohlin i guldfinal söndag)
Med andra ord många medaljer redan tagna och flera garanterade på söndag.
Läs mer på ianseo.net Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-06-30

Senast uppdaterad: 2023-07-01

Författare: Cenneth Ahlund

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se