Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Inställd tävling blev till träningshelg

Extremfälten 2023 i Edsbyn blev inställd på grund av för få anmälda. Förutom en fälttävling som skulle ha några extra utmanande mål så skulle tävlingen också vara en av uttagstävlingarna till Fält-EM.

Skyttarna

Samling med skyttarna

När det nu blev inställt valde ett gäng skyttar att ha en träningshelg i Edsbyn i stället.

Banläggarna Erik Jonsson och Michael Sigfridsson hade fått till kluriga mål kryddat med några riktiga utmaningar i slalombacken på Gårdtjärnsberget. Mål i tuffa vinklar både uppför och nedför som kan bli värdefull erfarenhet för de som blir uttagna till EM i Italien i september, som kommer att avgöras i liknande förhållande (minus mygg…) i San Sicario Alto.

Totalt deltog ett drygt tiotal skyttar under träningshelgen och en av dem var Niklas Andersson, förbundskapten för det svenska fältlandslaget.

Ett extremmål

Ett extremmål, Leo Pettersson till vänster och Erik Jonsson till höger

- Ett mycket bra initiativ från skyttarna själva och självklart värdefull träning för både dem med landslags-ambitioner och övriga som var med. Jag måste säga att jag är imponerad av jobbet som Erik och Sigge gjort med banan. 60 meter uppför i slalombacken var ingen lek, säger Niklas.

- Jag gissar att det här var väldigt lärorikt och bra erfarenhet att skjuta i slalombacken. Riktigt utmanande och kul, säger Leo Pettersson.

- Stort tack till alla i Edsbyn för en fantastisk helg, inflikar Stine Åsell.

Sandra Nyberg och Olivia Elamsson åkte hela vägen från Småland till Hälsingland för en udda träningshelg.

Stine och Olivia

Stine Åsell och Olivia Elamsson

- Jag upplevde såklart att det var tråkigt att tävlingen inte blev av men samtidigt är det såna här träffar som man får inspiration och tips av och tyvärr sker såna här träffar allt för sällan. Man hinner prata och dela erfarenheter med varandra som stöttar ens eget skytte. Det är inte alltid något som hinns med på samma sätt under tävling. Vi hade riktigt trevligt ihop och kunde träna på det vi kände att vi behövde och få hjälp av varandra. Edsbyns bågskytteklubb gjorde också ett fantastiskt jobb med att lägga en bana, sätta fina finalmål samt några mer utmanande mål mitt i skidbacken. De stöttade också oss långväga skyttar med mat och fika under helgen vilket vi tyckte var fantastiskt. Det är Edsbyns fantastiska initiativ och engagemang som gjorde att vi hade en så fantastiskt bra helg. Stor eloge till dom, säger Olivia Elamsson.

- Det blev 137 mil totalt, över 400 pilar skjutna och många goa skratt. En toppenhelg, säger Sandra Nyberg.

Från Stockholm reste Stine Åsell, Leo Pettersson och Lars-Ove Pettersson. Från hemmaklubben deltog bland andra Lina Björklund och Erik Jonsson och knatten Elis. Från Avesta Niklas Andersson och från Falun Bosse Lindgren.

Förutom bågskytte blev det även gemensam middag för hela gänget på lördagen. Några åkte för att spana efter björn i skogarna kring Edsbyn och belönades med en stor björnhona med två ungar.

- Det är första gången jag ser vilda björnar. Det var mäktigt, säger Leo Pettersson.

Nu är jag uppe i tvåsiffrigt, säger ”guiden” Erik Jonsson stolt.

- Snacka om att göra det bästa av situationen! Kul att se, kommenterar även sportchefen på ett av inläggen på sociala medier.

I skogen

Bilder av Sandra Nyberg och Larsa

Publicerad: 2023-05-30

Senast uppdaterad: 2023-05-30

Författare: Johanna Gullroos

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se