Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Mer pengar till Svenskt Elitidrott

Bågskytteförbundet är drivande i en motion som vi hoppas ska öka resurserna till vår elitidrott - bästa idrotten.

Juniorlandslaget 2022

Ett av alla de fokusuppgifter bågskytteförbundetsstyrelse tagit fram och arbetar för är konkurrenskraftigt landslag och bättre ekonomiska förutsättnignar. Detta en del i våran strategi 2025.

Pengarna för eliten idag är huvudsak det som kommer in från licensavgifterna. Det statliga stödet till elitidrott är idag försumbart. Motionen till Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) årsmöte 2023 och Riksidrottsförbundets årsmöte (RIM) och RF/SISU-stämman 2023 är att vi vill se yttligare satsningar från Sveriges Olympiska Kommittés och RF/SISU på elitidrott. Det skulle betyda väldigt mycket för våra framtida elitskyttar om denna motion skulle röstas igenom.

14 förbund med bågskytteförbundet i spetsen driver en motion att det ska samlas kraft för att utveckla svenskt elitidrottande. Förutom vår egen Carina Olsson finner vi bland annat Peter Forsberg från hockeyförbundet, Karl-Erik Nilsson från fotbollsförbundet och Sofia Domeij från skidskytteförbundet.

Vill ni läsa hela motionen så finner ni den på knappen nedan.

Läs motionenÖppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-02-02

Senast uppdaterad: 2023-02-02

Författare: Johanna Gullroos

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se