Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Mixed-SM avgjort

Lindome vann Mixed-SM på fredagen i Västerås. Laget bestod av Lukas Jacobsson och Christine Bjerendal.

Under mycket svår vindförhållanden intill Mälarens strand i Västerås, en mycket fin arena, men vinden tilltog rejält mellan semifinalerna som gick tidigt på förmiddagen och medaljfinalerna som avgjordes lite senare. Det gjorde att resultaten blev lite lägre än förväntat men tuffa matcher blev det ändå. Lindome vann semifinalen relativt enkelt mot Sundsvall/Ortviken, likaså gjorde Stockholm mot Linköping. Bronsfinalen öppnades av Linköping med två set-vinster, följt av två för Sundsvall/Ortviken, särskjutning vanns av Linköping. Brons till Linköping. Exakt lika utvecklades guldfinalen, Lindome öppnade med två set-vinster följt av Stockholm uppgång till särskjutning, som ändå Lindome vann. Stockholm silver. Spännande blev det och det var nog första gången svenska medaljmatcher avgjorts med visst inslag av sandstorm.Västeråsklubben tillsammans med inresta medhjälpare genomförde ihop med de aktiva en härlig dag.

Mer resultatdetaljer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

TV-sändningen SvT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-06-28

Senast uppdaterad: 2024-06-30

Författare: Cenneth Ahlund

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se