Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Antalya 2024 Hyundai Archery World Cup Stage 3

Sista kvaltävlingen till OS 2024 är över. Men även om det för många är en tuff förlust med tunga konsekvenser är det bara början för tävlingarna i Antalya. Nu är det nämligen dags för sista världscupstävlingen. Compoundlandslaget har anslutit sig till recurvelaget som är kvar på tävlingsplatsen. Vi har nio skyttar som kommer att delta på världscupen och slåss om de sista biljetterna till finalen som avgörs senare i höst. För recurve är det revansch på schemat och compoundlaget är taggade som få!

Ingen OS-plats för svenskarna även om Kaj Sjöberg inte var långt borta denna gången. Kevin Hedenvang lämnar truppen men i övrigt är resterande kvar på skjutbanan i Antalya. Under gårdagen fick de sällskap av compoundtruppen bestående av följande,

Compound Men:

Stefan Hansson, BS Gothia

Jacob Benschjöld, Kalmar BS

Alexander Kullbergs, Skogens IF

Compound Women:

Ida Karlsson, Piteå BK

Jennifer Winsenne, Stockholms BK

För Freya Andersson och Jennifer Winsenne blir det första världscupen, i övrigt är det ett mycket rutinerat team som är plats. Eftersom recurveskyttarna har haft ett par intensiva dagar med skytte så har undertecknad tagit tempen på några av compoundskyttarna och det låter lovande.

"Jag är extremt taggad inför resan, mitt skytte känns bra och jag ser en väldigt stadig kurva uppåt sedan början av säsongen. Antalaya finns nog med på tusentals skyttars bucket list så det ska bli riktigt häftigt att äntligen åka"

Riktigt härligt att höra och det ska bli spännande att följa Jacob under tävlingen. Vi har i år sett honom skjuta stabila resultat i samtliga grenar han ställer upp i. Pricken över i:et hade varit en lyckad världscup och som han säger själv, han skjuter bra.

Med sig har han både Alexander och Stefan, därmed har de också ett herrlag. Stefan visade i Hallsberg att formen var där och nu hoppas vi på en repris.

"Formen är där. Har försökt konservera den från Hallbergs helgen där jag gick tillbaka till min gamla båge och den gör sitt jobb på ett bra sätt. Bara jag som skall förvalta det på bästa möjliga sätt. Lite synd att värmen lagt sig här då det verkar väldigt varmt där nere. Men vet vad jag var tvungen att putta i mig för att klara det i Hallsberg som med var ganska varmt med våra mått sett. Bara att göra samma sak. Så det skall blir kul att skjuta lite båge internationellt igen och vi har ett bra lag med nu så kommer bli spännande att se hur långt vi står oss" - Stefan Hansson

Jacob Benschjöld

Stefan Hansson

Jennifer är färskingen i laget men med en grym säsong bakom sig med vinst på European Youth Cup så finns rutinen på plats. En världscup är dock nåt helt annat och hon är reserverad men förväntansfull på veckan.

"Formen känns helt okej. Har kämpat lite med motivationen det senaste vilket varit lite tufft. Jag ska göra mitt bästa och kämpa hela vägen" - Jennifer Winsenne

Nio skyttar på plats, ett herrlag i compound och två mixlag. Ett taggat lag där det finns hopp om fina resultat på flera håll. Kommer bli en spännande vecka att följa, vilket ni som vanligt gör via Ianseo.net. Tävlingen startar under tisdagen då compound skjuter kval under eftermiddagen. Stort lycka till!

Skribent: Lukas Jacobsson

Publicerad: 2024-06-17

Senast uppdaterad: 2024-07-07

Författare: Lukas Jacobsson

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se