Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

European Games - uttagna skyttar

Och där var det officiellt! Tre svenska bågskyttar har blivit uttagna till att få representera Sverige på European Games. Truppen består av Kaj Sjöberg (Recurve Men), Christine Bjerendal (Recurve Women) och Jacob Benschjöld (Compound Men). En stabil trupp där alla i år har bevisat att de kan skjuta konkurrenskraftiga poäng, helt enkelt är de väl värda att få uppdraget!

Kaj Sjöberg är riktigt nöjd med uttagning när jag når honom hemma i Alingsås.

“Det kommer bli askul, det är ju som ett mini-OS så jag ser verkligen fram emot det. Tror att det kommer bli en av de roligaste tävlingar som jag har varit med på. Bara att hoppas på att träningen ger resultat vid rätt tillfälle nu“

Även Jacob Benschjöld är lättad över beskedet och är riktigt sugen på att få tävla.

“Det har varit en lång och laddad väntetid på det här beskedet så att äntligen få det bekräftat är så otroligt skönt. Träningen har lagts om och jag skjuter fler pil i veckan än jag någonsin gjort tidigare, är enormt taggad”

Christine Bjerendal är något mer samlad men ger ett tryggt svar på hur hon känner.

“Jag känner att jag får möjligheten att skjuta. Det är en ära att få åka tillsammans med Kaj och Jacob. Jag kommer att ta vara på möjligheten, göra mitt absolut bästa. Som en klok kvinna en gång sa "det är inte över förrän sista pilen är skjuten".

Riktigt kul att höra att våra skyttar är riktigt taggad på att få tävla. Vi kan inte annat än önska dem ett stort lycka till!

Jacob Benschjöld

Jacob Benschjöld, Kalmar BS

Kaj Sjöberg, Alingsås BK

Kaj Sjöberg, Alingsås BK

Christine Bjerendal

Christine Bjerendal, Lindome BK

SOKs nyhetÖppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-05-11

Senast uppdaterad: 2023-05-11

Författare: Johanna Gullroos

Sponsorer

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se