Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

SBF Träningsfilm - Styrkeövningar

Nu är nästa träningsfilm släppt med fokus på styrkeövningar.

Dessa övningar representerar ett urval koordinativt enkla grundövningar inriktade framför allt på styrka och stabilitet i bålen, överkroppen och ben med fokus på den muskulaturen som bär den tyngsta belastningen i bågskytte.

Övningarna fordrar inte avancerad utrustning och kan utföras i olika miljöer. En generell princip när det gäller utförande av övningarna är att bibehålla muskelspänning över hela rörelseomfånget, dvs inte slappna av i ytterlägena. Man ska inte sträcka ett ben eller en arm helt, utan bibehålla en liten vinkel och därmed muskelspänning. På det sättet uppnås maximal möjlig träningseffekt. Inandningen utförs när man sänker motståndet och utandningen när man lyfter.

Dessa är framtagna med Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap, idrottsfysiologi. Video, Hellsén media Production. Utövare Tilde Ottosson, Järnvägens IF, Albin Sundström, Timrå AIF.

Publicerad: 2023-04-27

Senast uppdaterad: 2023-04-27

Författare: Johanna Gullroos

Sponsorer

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se