Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Bågskytte på SM-veckan i Luleå 2024

SM-veckan

Bågskytte, i form av SM i mixedlag compound, kommer avgöras på vinterveckan i Luleå 2024

SM-veckan, Svt:s största satsning efter OS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kommer innehålla bågskytte oftare, eller varför inte alltid framöver. Fyra mixedlag, compound 18 meter, kommer kvala in under säsongen, från föregående säsong till ett brytdatum, som ännu inte är bestämt. Dessa fyra lag kommer, på förbundets bekostnad(resa, logi mm), att delta i sedvanligt matchskytte, semifinal, brons- och guldmatch. Utförliga regler för kvalet kommer publiceras så snart de är färdigbehandlade av regelkommittén.

SM-veckan sommar 2024 i Västerås har vi sedan förhoppningen att mixed recurve, 70 meter, kommer att ingå, beslut tas av staden Västerås i slutet av maj-23. Regelupplägg kommer vara liknande som för vinterveckan, kval under närmast föregående säsong.

I båda fallen är avsikten att avgöra detta SM-upplägg en vardagskväll under bästa sändningstid i Svt, och vi hoppas Svt ser oss som attraktiva för detta. Upplägget är flexibelt och vi kan enkelt rulla ut det där Svt, staden och även de lokala föreningarna, i Luleå, Bodens BKP och Luleå BS, och i Västerås blir det Västerås BK, vill att bågskyttet ska vara. Prova på för allmänheten kommer också vara ett viktiga inslag.


Publicerad: 2023-03-31

Senast uppdaterad: 2023-03-31

Författare: Cenneth Ahlund

Sponsorer

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se