Gå till innehåll
Svenska Bågskytteförbundet
Svenska Bågskytteförbundet

Nytt svenskt rekord

En av tävlingarna denna helg var i Sundsvall. Där blev sköts det ett nytt svenskt rekord av Christa Bäckman.

Christa Bäckman

Christa Bäckman, IF Karlsvik

På lördagen den 18/2 arrangerade Sundsvall-Ortvikens BK sin årligen återkommande 60 pils tävling ”Midvinterpilen”. Det är glädjande att det nu verkar bli fler deltagare på våra tävlingar igen, efter en nedgång pga. pandemin. Hela 38st. skyttar var anmälda till tävlingen. 2st. strök sig pga. sjukdom så 36st kom till start.

Det blev en tävling med många bra resultat, som toppades av att Christa Bäckman sköt nytt svenskt rekord för Recurve damer 60 ”R60W” med 530 poäng. Det tidigare rekordet var på 523 poäng och innehades delat av Carin Beije och Renée Modigh.

Tävlingen förflöt utan något materialfel, viket är mycket vanligt nu för tiden. Det var deltagare från Sandvikens BSK i söder. Umeå BK i norr samt Östersund BK i väster.

Segrade gjorde i: RM Robert Lindgren Umeå BK, RW Karin Larsson Brolund Sandvikens BSK, CM Jon Rudner Timrå AIF, RU21W Ingrid Asplund Sundsvall-Ortvikens BK, LM Mattias Höög Timrå AIF, LW Eva Aronsson Timrå AIF, TM Lennart karlsson Sundsvall-Ortvikens BK, C59M Christian Jensen BSK Edsbyn.

/Börje Jonsson, Sundsvall-Ortviken BK

Bågskytte - bästa idrotten
Sundsvall-Ortviken BK

Publicerad: 2023-02-19

Senast uppdaterad: 2023-02-19

Författare: Johanna Gullroos

Sponsorer

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Postadress

Blåbärsvägen 3
15531 NYKVARN

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se