Hoppa till sidans innehåll

Nyfiken på bågskytte?


Vad är bågskytte ? 

Vill du prova på bågskytte ? 

En idrott året runt

Bågskytte är en idrott man kan utöva året runt. Med föreningar för träning och tävling över hela landet, från Skurup till Kiruna

Teknisk idrott

Bågskytte är en teknisk idrott, så man behöver inte vara fysiskt stark för att kunna bli en duktig bågskytt. Personer med funktionsnedsättning kan oftast delta på samma villkor som alla andra.

Precisionsidrott

Precisionsidrott passar för alla – oavsett storlek, utseende eller fysisk kapacitet. Det finns pilbågar som passar för dig oavsett om du är stor eller liten, lång eller kort, tjock eller smal. De bästa kan stå i ett mål på en fotbollsplan och träffa en boll i det andra målet, varje gång, och som motionär träffar man relativt ofta.

Passar for alla

Bågskytte passar for alla, oavsett ålder och är en utmärkt familjeidrott som man kan utöva tillsammans och som också ger en möjlighet at få en trevlig föreningsmiljö genom olika generationer.

Rimlig idrott

Bågskytte är en rimlig idrott. När du har investerat i pilbåge, pilar och tillbehör har du utrustning för flera år. Det finns bågskyttar som har samma utrustning i 10-tals år.

Alle äldre

Medlemmarna i föreningar och förbund fördelar sig på kvinnor och män i alla åldrar, tävlingsstart sker när skytten visar en mognad(säkerhet) för det snarare än en given ålder. Det finns bågskyttar som tävlar långt efter 80 års ålder.

De senaste åren har ungdomarna, som kommit in i bågskyttesporten, fördelat sig nära 50 % av vardera kön.  

Vad är bågskytte ? 

World Archery film  Youtube

Svensk version  Youtube

Vill du pröva på bågskytte ?

Uppdaterad: 16 JUL 2020 11:53

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige