Hoppa till sidans innehåll

Bågskytte i skolan

17 MAJ 2011 01:50
Jakten på nya skyttar fortsätter i Hallsberg.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:17

En av Järnvägens BF många aktiviteter är skolverksamheten, bågskytteklubben i Hallsberg har under ett par år haft bågskytte schemalagt på en högstadieskola i Hallsberg, en dag i veckan har eleverna fått möjlighet att prova på bågskytte. Förra sommaren var klubben till grannkommunen Kumla och visade upp sporten på två aktivitetsdagar där ett antal sporter var representerade och ca 1700st elever gick runt och testade på olika sporter.

En vecka i maj gjorde Järnvägen ett besök i Askersunds kommun på en liknande tillställning, ca 900st elever har ett 20-tal sporter att välja på. Amerikansk fotboll, bågskytte, orientering, fotboll, innebandy, tennis, modellflyg, folkrace, kubbspel och luftgevärsskytte var en del av alla idrottsgrenar som olika föreningar visade upp, och som eleverna fick testa. Arrangemanget var ett samarbete mellan kommunens skolor och Örebro läns idrottsförbund. Samtidigt som det var ett värdefullt tillfälle för föreningarna att presentera sin verksamhet.

Att bågskytte är både en spännande och rolig sport märks då den drar flest nyfikna elever av alla sporter. Trots 4st köer som tidvis är långa vill man prova igen och igen.. och visst finns det guldkorn bland alla elever, efter att fått prova på att skjuta får eleven information om bågskytte samt klubbens träningstider och ett välkommen tillbaka med sig hem.


Bågskytte i skolan

Skribent: Per Andersson

Webmaster:
Andreas Rosander

Postadress:
Västra Svealands Bågskytteförbund
C/o Pehr Emanuelsson, Rättarvägen 14 B
713 30 Nora

Kontakt:
Tel: 0731815768
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige