Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsläger *uppdaterad*

17 APR 2012 23:17
I helgen var det ett ungdomsläger samt en steg 1 utbildning i andra sidan av lokalen. Lägret var ett samarbete mellan Sydöstra Götalands Bågskytteförbund och BS Vaggeryd. Det hade samlats 23 ungdomar i klasserna 13-16 i BS Vaggeryds nya lokaler som ligger i Skillingaryd.
  • Skapad: 17 APR 2012 23:17

Lager-22-Skillingaryd

 

För första gången annordnar BS Vaggeryd ett ungdomsläger i deras nya och fräscha lokaler.Det var en bra blandning av olika skjutstilar samt killar och tjejer. Många duktiga ledare var på plats för att kunna hjälpa ungdomarna med sin träning.

 
Det första som hände var att deltagnar fick komma med sin förväntning och önskemål om vad just de vill träna på. Många ville bli bättre på släppet och skjutställning! Adepterna delades in i fyra grupper efter klass och skjutstil. Därefter fick de en grundlig genomgång av skjutstil, ankring och släpp av tränarna både den teoretiska biten och praktiska. Sen var det ut på skjutlinjen för att testa och bli inspekterade. Större dagen ängnades åt att skjuta men det hanns även med att inspektera inkvateringen och det gavs tillfälle till luftning!

Andra dagen var det många trött men fortfarande glada miner! Första delen av dagen ägnades åt att träna mer på släppet. Tips och trix delades ut och filmkameran var framme för de som ville bli filmade. Många som fick en aha upplevelse när de såg sig själva i slowmotion.Lägret avslutades med en lag-tävling! Lagen var indelade efter klass och man sköt på sitt avstånd och tapet. Tre ungdomar per lag och en pil vadera. Det var hård fajt och det såg nästan ut som att 16 klassarna fick stryk av 13 klassarna. När sista pilen var skjuten så skilde det bara ett poäng till 16 klassarnas fördel.Det sista som togs upp var lite information om kommande aktiviteter och hur nöjda deltagarna var med lägret. Tränarna och ungdomsansvarig fick höga betyg och deltagarna var nöjda.

 

På andra sidan skjutväggen höll Tony Lindeberg en steg 1 utbildning för kanske blivande tränare eller ledare. Övernattningen skedde på gamla regementet I12.
Vi kan nog se fram emot fler läger hos BS Vaggeryd då de har gott om utrymme och tillgång till mat och logi.


Lager-18-Skillingaryd

Här instruerar Jennie Knutsson

 

Lager-20-Skillingaryd

Hanna Janeke inspekterar

 

Lager-007-Skillingaryd

Det hanns med lite kramar mellan skjutningarna


Ungdomsläger201204

Alla ungdomarna samlade!

 

För fler bilder, gå in på

Jeffs Bågskyttesida

http://www.ds.karen.hj.se/~jeff/bagskytte/Distriktsl%C3%A4ger-2012/index.html

 

Skribent: Jeff Freding, Daniel Smedenmark

Saknas något på hemsidan? Du är välkommen att maila
This is a mailto link  information du vill att vi ska publicera på hemsidan

Postadress:
Sydöstra Götalands BF
I Jonasson, Södra Järnvägsgatan 30
568 30 Skillingaryd

Kontakt:
Tel: 037071409
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige