Hoppa till sidans innehåll

Tore först och störst i Sverige!

04 APR 2011 11:37
Vid inomhus SM som avgjordes i helgen i Eskilstuna så blev Tore Pettersson från Grimslöv den förste som vann två individuella SM under en och samma tävling.
  • Skapad: 04 APR 2011 11:37

Detta sedan man införde att 50-60 klassen skjuter sina tävlingar under dag 1 och där sedan alla går in i elitklassen oavsett ålder under dag 2.
Många av oss hade väl trott att det skulle bli Göran Bjerendal eller någon annan äldre gammal landslagsskytt som skulle bli först med att lyckas med denna bedrift. Men det blev till slut Tore Pettersson från lilla Grimslöv som under lördagen vann först HK50 efter en mycket tuff kamp med Charlie Modig från Lindome. 531 poäng blev det till slut för Tore. En ynka poäng för Charlie. Nämnas kan att bäste kompisen Winfried Gockert knep bonset.

Under söndagens man-man skjutning i elitklassen HK21 så visade Tore upp ett stabilt och mycket stilrent skytte. Det började med en tuff match som han vann till slut mot Arne Welin, Österviking med 6-4. Nästa match vanns enklare mot Håkan Hallgren, Rembo med klara 6-0. Näste man att få känna på Tores styrka var Hasse Danielsson från Säter som slogs ned med 6-2. Sedan följde ytterligare en enkel seger mot Bo Hellman, Angered med 7-3 innan Bobby Larsson, Stallarholmen stod som motståndare i semifinalen. En som vi trodde skulle bli en jämn och tuff match. Men Tore ville annat. 6-0 efter kanon skytte av Tore och en guldmatch var bärgad.
Finalmatchen blev sedan en tuffare match, men där visade Tore tillslut de bästa nerverna och vann med 6-4 mot en annan överraskning Peter Poulsen från Grästorp.

Efter en sådan här helg kan man väl bara lyfta på hatten och erkänna att Tore blev först att vinna 2 individuella SM på samma helg och han i alla fall just nu är Sveriges bäste klassiske skytt.

Grattis Tore.

Skribent: Leif Kedén

Saknas något på hemsidan? Du är välkommen att maila
This is a mailto link  information du vill att vi ska publicera på hemsidan

Postadress:
Sydöstra Götalands BF
I Jonasson, Södra Järnvägsgatan 30
568 30 Skillingaryd

Kontakt:
Tel: 037071409
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige