Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jeff Freding

Medeltidsdagar på Torpa Stenhus

22 JUL 2013 21:46
Helgen lör-sön 20-21/7 var det medeltidsdagar på Torpa.
Torpa Stenhus ligger i Länghem, ca 3 mil söder om Ulricehamn.
  • Skapad: 22 JUL 2013 21:46

I strålande solsken och ett myller av folk kunde man få uppleva medeltiden.Det var många knallare som hade ställt upp sina stånd för försäljning.
Det bjöds på sång och musik från gruppen Gravrost. Oset av vildsvinsklämma kunde man inte undvika. Fäktningens ädla konst visades och mycket mer.


Självklart fanns bågskytte med. Västbo Bågskyttar är med och arrangerar "prova på bågskytte". Det var mycket populärt och de hade långa köer och fullt upp med att instruera, stora som små skyttar med att skjuta långbåge. Detta är ett bra tillfälle för klubben/klubbar att få in en extra slant till kassan. Även visa upp och skapa intresse för själva bågskytte. Medeltidsdagar har blivit riktigt populärt och vi har medeltidsveckan på Gotland 4-11 augusti, samt Visingsö Tornerspel den 17-18 augusti att se fram emot. 

 

Barn älskar bågskytte


Det är bra att "riktiga" klubbar annordnar bågskytte då de vet hur man ska skjuta, använder bra utrustning samt är erfaren när det gäller säkerheten. Tyvärr har jag fått uppleva att teaterföreningar har annordnat bågskytte och allt material har varit rekvesita och kunskapen om hur man ska skjuta samt säkerheten har varit obefintligt.

 

Ben Elwing instruerar


Har ni aldig varit på någon medeltidsdag tycker jag absolut ni ska upplev det. Jag kommer att lägga upp länkar till mitt galleri för er som vill se lite fler bilder från medeltidsdagarna i Torpa och andra ställen, kolla länkarna längst ner.

 

Victoria skjuter

 

Västbo hemsida: Torpa Stenhus

Jeffs Galleri: Torpa Stenhus 2013

Visingsö Tornerspel: 2011 2012

Skribent: Jeffrey Freding
Epost: This is a mailto link

Saknas något på hemsidan? Du är välkommen att maila
This is a mailto link  information du vill att vi ska publicera på hemsidan

Postadress:
Sydöstra Götalands BF
I Jonasson, Södra Järnvägsgatan 30
568 30 Skillingaryd

Kontakt:
Tel: 037071409
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige