Hoppa till sidans innehåll

Ett klart godkänt SM för våra skyttar i distriktet.

04 APR 2011 22:00
Det var inte bara redan nämnde Tore Pettersson som gjorde ett bra SM.
Vi fick ungefär de antal medaljer som vi brukar men vi hade även många som sköt mycket bra resultat. Bl.a. sköt Christoffer Jonsson, Karlskrona ett Svenskt rekord i HLB16, genom att bli tvåa i grundomgången i HLB21 med 520 poäng.
Här finns en talang utöver det vanliga vad gäller långbågsskyttet.
  • Skapad: 04 APR 2011 22:00

Pierre Claesson nu tävlande för Vetlanda försvarade sitt guld i HaHc21. Pierre har utvecklats mycket sedan han under Gullimar Åkelunds piska ökat på sin träningsdos ordentligt.
En lite sjuk Ida Andersson var till slut mycket nära att försvara sitt Guld i DF21 men en jätte miss i sista pilen som satt i fel spott gjorde att hon denna gång fick nöja sig med silvret. Det var nära här att vi kunnat fått två distriktsskyttar i finalen. Vetlandas Sandra Nyberg föll knappt i sin semifinal, vilket gjorde att hon fick nöja sig med en bronspeng.
En bronspeng blev det även för pålitlige Martin Ottosson, Västervik i HK21.
I de äldre klasserna blev det en enkelresa till guld för Monika Knutsson, Grimslöv i DC50. Guldmedaljen gled ur händerna på Karina Nilsson, Skogen i DF50 som nu fick nöja sig med en silvermedalj.
Bronsmedaljer fick även Winfried Gockert, Grimslöv i HK50 och Jean Svennson, Karlskrona i HK60.

Tyvärr var det inga lag som i år kvalificerade sig till finalskjutning vilket vi blivit lite bortskämda med

Men det fanns många glädjeämnen som tyvärr inte fick någon medalj denna gång, men som säker kan få det i framtiden. I DF21 visade unga Sofie Ståhlkrantz, Huskvarna (som för övrigt får extra stilpoäng för att hon sköt i kjol) att man måste ta henne på allvar i framtiden. Samma gäller kusinen Dennis Ståhlkranrz, Huskvarna som kanske inte placerade sig så högt under lördagen men som i man-man skyttet visade att hans lite aggressiva skytte stil passar just i detta moment.
Magnus Johansson, Rumskulla skall även vara nöjd med sin insats i HK21.
Håkan Johansson, Skogen blev bäste HC skytt men det räckte inte långt denna gång i den stenhårda konkurrans som nu finns i HC21.

Arrangemanget i stort.

Själva arrangemanget var som vanligt mycket bra, lokaler, ljus, funktionärers engagemang. Närhet till hotell och restauranter fungerade perfekt.
Lite strul fanns vid resultat och databiten vilket gjorde att arrangörerna under lördagskvällen fick motstå mycket kritik av ett fåtal ”bågskyttar”.
Då detta SM genomfördes med ett helt nytt sätt i och med set matcherna så måste detta kanske ta lite extra tid första gången.
Det bästa skulle var att skaffa några personer som alltid finns med och sköter IT-resultatservice i samband med alla våra SM. För visst skulle det kunna gå mycket fortare att få fram resultat mycket snabbare om alla vore inkörda på systemet. Detta är något som SBF måste hjälpa klubbarna med i framtiden.

Skribent: Leif Kedén

Saknas något på hemsidan? Du är välkommen att maila
This is a mailto link  information du vill att vi ska publicera på hemsidan

Postadress:
Sydöstra Götalands BF
I Jonasson, Södra Järnvägsgatan 30
568 30 Skillingaryd

Kontakt:
Tel: 037071409
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige