Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


RF har inlett ett projekt om Äldreidrott i samverkan med regeringen. Vi har inledningsvis inga medel för medverkan men föreningarna kommer till hösten kunna söka medel för egna insatser. Håll koll på mailen.
 
Bågskytte en idrott för alla, det visar sig tydligt när vi ser på det i siffror. Vi ska dock erkänna att vi är sämre på kvinnlig representation i veteranåldern jämfört med övriga åldersgrupper, det behöver vi arbeta med.
 
Folkhälsomyndigheten(FHM) har utfärdat nya regler för tävling, som möjliggör tävling även för seniorer från 14 juni. Förutsatt att vi följer de rekommendationer som ges i övrigt.
 
Folkhälsomyndigheten förändrade en del av rekommendationerna som berör idrott den och presenterades 29 maj. De nya rekommendationerna gäller från 14 juni.
 
Nu är andra omgången genomförd, av den sedvanliga korren, lag för seniorer och äldre och individuellt för junior(som givetvis får delta i seniorlagen om de är födda 2007 eller tidigare)
 
Sjundee omgången har nu redovisats för Corona-korren, ronderna du kan skjuta när som helst inom vecka 15-25, ett resultat per vecka/klass. Du kan "fylla" på med resultat som du missat oberoende av anledning så du har fortfarande möjlighet till 5 omg.
 
Har du massa bra idéer som du vill dela med dig? Eller lyssna på någon annans? Då är Bågskyttesnackisen forumet för dig!
 
Stallarholmens vanliga fält ställdes men ersattes av en Cybertävling
 
Årets tavel-SM ställs in då den tänkta arrangören, Ekerö, inte hittar något framtida datum och plats. Bedömningen är att ny arrangör inte låter sig finnas med kort varsel och osäker utsikt för genomförande.
 
Årets fält-SM kommer arrangeras 19-20 september(1-2 aug) förutsatt att Corona-restriktionerna så medger. Fortfarande i Stallarholmen.
 
Nu är det dags att ta ett steg in i framtiden, till viss del påskyndat av Corona, men onlineutbildning, tillsammans med annat vi kan göra online, exempelvis tävla. Vi börjar med utbildning i föreningens hemsida.
 
Med anledning av söndagens sent meddelade besked om inställd tävling i Tibro den 2 maj vill förbundsstyrelsen meddela nedan.
 
På grund av Corona-pandemin har vi alla fått rätta in oss i ledet av riskminimering, så även vi bågskyttar, med en massa inställda tävlingar som följd. Men det är i kris bra idéer uppkommer, Cyberträffen! 43 av 97 deltagare är juniorer!
 
JSM utomhus har pga Corona flyttats till 29-30 augusti
 
Förre förbundsstyrelseledamoten Gösta Engström från Hudiksvall har lämnat bågskyttekretsen 91 år gammal.
 

-

Postadress:
Skånes Bågskytteförbund
Kayh Andersson, Kungsgårdsvägen 1
281 53 Finja

Kontakt:
Tel: 0706782969
E-post: kansli@skanesbagskytte.org

Se all info

 

 B&P Logo

 Städa Sverige

  Ianseo tävlingyt