Hoppa till sidans innehåll

Beridet bågskytte


Vad är Beridet bågskytte?

I Beridet bågskytte rider man i hästens snabbaste gångart galopp samtidigt som man skjuter en eller flera pilar mot ett eller flera mål. Man ska också skjuta i olika riktningar - framåt, sidan, bakåt, uppåt, mot rörliga mål och på "fel" sida om hästen. Det finns olika slags banor - rakbanor 90-180m, jakt-/fältbanor 300-1.000m eller skogsjaktbanor som BK Siljanspilens 1 km långa i Rättvik. Det är från början ett strids- och jaktsätt som har utvecklats till en sport, och runt om i världen arrangeras flera historiska och rena sportevenemang varje år.

Beridet bågskytte är en officiell gren inom Svenska Bågskytteförbundet (SBF) sedan januari 2016. Vi är ett av 11 distrikt i SBF, och vårt eget distrikt Norra Svealands bågskytteförbund (NSBF) består av 14 föreningar.

6 av dem har idag Beriden verksamhet, och samtliga representeras i något vi har döpt till Utvecklingsgruppen. Inom distriktet jobbar vi nämligen för fullt med att implementera och göra Beridet bågskytte tillgängligt för alla ute i våra verksamma föreningar, och medlemmarna i Utvecklingsgruppen kompletterar varandra med olika kompetenser och erfarenheter, och kommer att träffas ungefär en gång i månaden med ett uppehåll runt jul och nyår. 

Är du intresserad av att engagera dig i frågor som rör utveckling i vårt distrikt eller har frågor till oss? Då mailar du till This is a mailto link Du hittar oss även på Facebook. Varmt välkommen till oss!

Uppdaterad: 04 JUL 2020 13:59 Skribent: Ylwa Woxmark
E-post: Adressen Gömd

youtube

 

 

nya_kronor_logo_2014_gul_botten

 

099_europe_normal

wa1

 

SisuNorSmall_RGB

 

RF_logo

Postadress:
Norra Svealands BF
Magnus Grabski, Pimpstensvägen 50
752 67 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: magnus.grabski@gmail...

Se all info

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige