Hoppa till sidans innehåll

Första Distriktsmästaren i Beridet bågskytte heter Richard Svensson

20 SEP 2020 21:29
Det blev BSK Sturarnas Richard Svensson, denna gången på lånade hästen Zambia, som i den tredje och avgörande deltävlingen av DM-upplagan 2020, åkte från Enköping som NSBF's Distriktsmästare i Beridet bågskytte.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2020 21:29

Det började som en idé hos Distriktets Utvecklingsgrupp i Beridet bågskytte, att lysa upp Corona-året lite grand med en DM-serie. Det skulle vara första gången ett Distriktsmästerskap anordnades och Distriktet beslutade att Corona-anpassa det genom att köra två deltävlingar som onlinetävlingar, på distans, så att alla kunde delta från sina hemmabanor. Den tredje och sista deltävlingen förlades på Rotbrunna Häst & Kursgård utanför Enköping, där Enköpings Bågskytteklubb tillsammans med Rotbrunna Ryttarförening stod för arrangemanget.

Idag var det då dags att kora det Team, som bäst av tre skulle stå som Distriktsmästare och det var en spännande upptakt, med endast 2,74 poängs skillnad mellan BSK Sturarnas Richard Svensson/Tristan och BK Siljanspilens Mats Woxmark/Barcos Fancy Cat. Richard skulle också för dagen sitta på en ny Teamkompis - Zambia, som han aldrig tidigare ridit. Dagen till ära, hade vi också besök av Distriktets Ordförande Magnus Grabski (BSK Sturarna) och den ständige sekteteraren PeO Gunnars (BSK Dalpilen)! Man brukar säga, att den som har mest is i magen vinner, och det skulle visa sig, att det idag var Richard! Med fyra segrar och två andraplatser fick han med sig tre guldmedaljer hem. Välförtjänt, stort grattis!

Så här blev slutresultatet vid NSBF Beridet DM 2020:

  1. Richard Svensson/Tristan/Zambia, BSK Sturarna (fyra segrar, två andraplatser, två individuella guld samt guld totalt)
  2. Mats Woxmark/Barcos Fancy Cat, BK Siljanspilen (två segrar, en andraplats, tre tredjeplatser, två individuella silver samt silver totalt)
  3. Tommy Hjortsberg/Bad Like My Dad/Ooker, Nordupplands BK (tre andraplatser, två tredjeplatser, en fjärdeplats, två individuella brons samt brons totalt)

Här hittar ni som vanligt alla detaljer kring grenarna! Deltog gjorde: Enköpings BK, Nordupplands BK, Sigtuna BK, BK Siljanspilen, BSK Sturarna.

Det delades ut rosetter för alla deltävlingarna, och Magnus Grabski delade ut medaljer och även en present till Domare Risto Paloneva, som tack för att han, från ett annat Distrikt, tagit sig an uppgiften, då Distriktets egna Domare inte var tillgängliga när tävlingsorganisationen skulle sättas. Risto delade också ut ett eget specialpris för Bästa Prestation, som gick till Liselotte Neumann och Zero Dreams' Eye Catcher, Sigtuna BK med motiveringen, att premiera relationen med hästen och kunda vända en dipp till en jättefin avslutning.

Ett jättevarmt tack till alla inblandade - från funktionärer till Distriktsstyrelse för superfint Teamwork, till Dan Malmgren samt till Katarina och Claes Eningsjö på Rotbrunna Häst & Kursgård för att vi fick möjligheten att arrangera tävlingen hos er! Nu ser vi fram emot planering av DM 2021.

Vill du se bilder från tävlingen? Då kan du kika här!

Skribent: Ylwa Woxmark
E-post: Adressen Gömd

youtube

 

 

nya_kronor_logo_2014_gul_botten

 

099_europe_normal

wa1

 

SisuNorSmall_RGB

 

RF_logo

Postadress:
Norra Svealands BF
Magnus Grabski, Pimpstensvägen 50
752 67 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: magnus.grabski@gmail...

Se all info

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige