Hoppa till sidans innehåll

Två-timmars regeln för tävling tills vidare

30 MAJ 2020 20:14
Eliten inom alla sporter, dvs de som försörjer sig på sin idrott, får från och med den 14 juni rätt att tävla över hela Sverige enligt besked från Folkhälsomyndigheten. Alla vi övriga ska hålla oss inom två timmar, den så kallade två-timmars regeln.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2020 20:14

Var det ett bra eller ett dåligt besked som Folkhälsomyndigheten kom med igår och vad innebär det för merparten av oss alla inom idrotten? Jo, förändringen mot tidigare restriktioner, var att det också öppnades upp för Seniorer att använda sig av två-timmars regeln, i övrigt är läget oförändrat. Detta innebär att även vuxna får tävla, om tävlingen sker i närområdet (inom två timmar) och övriga restriktioner följs (social distansering, max 50 personer inklusive funktionärer, tvätta händerna ofta och publikfritt etc).

För att hålla igång sporten i dessa Coronatider, har "Sverigecupen" startats av Förbundet. Sverigecupen är en tävling i Beridet bågskytte på distans, där nästa deltävling kommer att gå av stapeln den 13-14 juni. En mycket rolig tävlingsform, som vi hoppas att många fler klubbar hakar på!

Men det här är ju också ett ypperligt tillfälle att samla och motivera sina lokala krafter. I vårt distrikt startar Rättvik och BK Siljanspilen "Sommarcupen" för att skapa möjligheter för sina medlemmar att hålla igång sitt tävlande, men på hemmaplan. Sommarcupen är ett annorlunda klubbmästerskap med sju deltävlingar som kommer att pågå under hela sommaren och är öppet både för dem som vill prova på att tävla, och för dem som redan är igång.

Slutligen: Håll ut, fortsätt att hålla avstånd, tvätta händerna ofta, och stanna hemma om du känner dig sjuk, så skjuter vi bort den här pandemin en gång för alla. Var rädda om er där ute!

Skribent: Ylwa Woxmark
E-post: Adressen Gömd

youtube

 

 

nya_kronor_logo_2014_gul_botten

 

099_europe_normal

wa1

 

SisuNorSmall_RGB

 

RF_logo

Postadress:
Norra Svealands BF
Magnus Grabski, Pimpstensvägen 50
752 67 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: magnus.grabski@gmail...

Se all info

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige