Hoppa till sidans innehåll

WAE - succé

11 JUN 2021 14:29
Svenska bågskytteförbundet liksom  Riksidrottsförbundet satsar på att komma fram i de internationella organisationerna efter att under några år tappat fart. Men idag vände det, för oss i allafall.
  • Skapad: 11 JUN 2021 14:29

Vi hade idag tre nominerade kandidater till WAE:S styrelse respektive kommittéer och fick två invalda!
Sofie Johansson i Field&3D, dessutom på "särskjutning" vald till ordförande samt att Kaarina Saviluoto röstades in som nummer två i Para. Cenneth Åhlund fick se sig precis utanför, slagen med två röster, men nära skjuter inga 3D-mål.
Nu tar det väl en stund innan Sofie och Kaarina kommer igång med något arbete men de är båda valda på tre år så de lär hinna sätta svenska spå i ett eurpeiskt samarbete för bågskyttets väl.
Grattis till er och svenskt bågskytte och idrott.

SBF erhåller varje år, efter ansökan hos RF, medel för att jobba för internationellt inflytande i styrelser och kommittéer. Medel som används för resor till mötesplatser, ex vid mästerskap eller motsvarande och till kongresser(utom för de obligatoriska kongressdeltagarna ordförande och GS vilket SBF ska ta ur egna medel) för nätverkande och lobbying.
Närmast är att vi har tre nominerade för WA:s kongress i höst. Carina Olsson, vår förbundsordförande, till WA:s styrelse. Cenneth Åhlund för Field&3D och Rolf Volungholen som är nominerad till två kommittér, Technical samt Constitution and rules.
Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige