Hoppa till sidans innehåll

Senior-SM inställt, igen

27 OKT 2020 21:05
  • Uppdaterad: 27 OKT 2020 21:05

Förbundsstyrelsen har på tisdagskvällens styrelsemöte enhälligt tagit beslut om att ställa in årets senior-SM i Skurup. Orsaken är som alla förstår Covid-19 och dess inverkan på samhället, just nu framförallt i Skåne. 
Förbundsstyrelsen vill härmed också framföra sitt djupa tack till Skurup som nu alltså planerat och arbetat för att genomföra SM två gånger och tvingats ställa in med kort varsel. Vi hoppas all att de i framtiden törs sig på tredje gången gillt.
Självklart kommer anmälda skyttar kunna få tillbaka sin anmälningsavgift efter kontakt med arrangör, men de som väljer att efterskänka den till arrangörerna är välkomna att göra det.

Bakgrunden till beslutet står att finna i följande:

FHM(Aftonbladet)

kl 14:11 Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten:

– Utifrån detta har vi tagit beslut om skärpta allmänna råd även i Skåne län. De går ut på liknande de vi hade i Uppsala: Att undvika kollektivtrafiken så mycket som möjligt, undvika inomhusmiljöer som butiker och köpcenter, givetvis måste man fortfarande göra nödvändiga besök.

– Undvik fysisk kontakt med stora fester, andra typ av umgänge med personer man inte träffar mycket annars. Håll igen på det under den här perioden.

– Gå på planerade vårdbesök, som du behöver akut.

– Det planeras en hel del möten, cuper, matcher, tävlingar i Skåneregionen, de kommer i stor utsträckning behöva dras ner på eller ställas in.

– Det är bra om man kan jobba mer hemifrån igen, så vi kommer ner på lägre nivåer på arbetsplatser och i kollektivtrafiken.

– Det gäller också att olika verksamheter gör det här möjligt. 

Region Skåne(Hemsida)

Skärpta råd i tre veckor

De skärpta råden för Skåne gäller från och med idag och tre veckor framåt. För boende och besökare i Skåne gäller att bidra till att alla kan hålla avstånd och minska trängsel.

  • Alla bör undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel. Resor som inte går att undvika, till exempel resor till jobb, skola eller vårdbesök, kan alltid genomföras.
  • Alla bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där det är risk för trängsel som till exempel butiker och köpcentrum. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Alla avråds från att arrangera eller delta i idrottstävlingar och cuper där många möts och där resor är nödvändiga.
  • Alla bör undvika att umgås med andra personer än de som man bor med eller träffar varje vecka.
  • Alla verksamheter bör vidta åtgärder för att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna och erbjuda digitala alternativ.
  • Arbetsgivare bör ge förutsättningar och uppmana personal att arbeta hemifrån när det är möjligt. Tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten bör undvikas.

Inget beslut är fattat om Junior-SM i Timrå ännu, arrangörerna och förbundsstyrelsen är överens om att avvakta utvecklingen en tid ytterligare.

Nyheten presenteras i samarbete med bygghemma.se

Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige