Hoppa till sidans innehåll

Några sista ord från Therese

27 OKT 2021 16:13
På fredag är det min sista dag på Svenska Bågskytteförbundet. Det har varit fantastiskt roligt, givande och lärorikt att få arbeta tillsammans med er. Här kommer några sista ord från mig.
  • Uppdaterad: 27 OKT 2021 16:13

När jag började som föreningskonsulent fick jag tidigt höra att bågskyttar är som en stor familj. Jag som kommer från Skyttesport tänkte att det inte kan stämma eftersom jag ansåg att skyttarna är en stor familj - jag hade fel. Alla föreningar som jag har kommit i kontakt med, antingen fysiskt eller digitalt har välkomnat mig med öppna armar och värme. Ni har tagit emot min galna idéer och dumma frågor med nyfikenhet och tålamod. 

Föreningsverksamheten har aldrig varit viktigare än vad den är nu. Vi har under en tid levt under väldig märkliga omständigheter, där social distans har varit en stor del i vardagen. En grundpelare inom svensk idrott och kanske framförallt bågskytte är Gemenskap, något som är extra viktigt att vi hittar tillbaka till nu när vi står inför en omstart. Ha som mål att sprida den Glädje till alla nya medlemmar som du upplever när du tränar och tävlar bågskytte. En Modern förening innebär självklart många saker; tänka nytt och utanför boxen men även ta tillvara på den kunskap och kompetens som finns i era föreningar. 

Jag vill passa på att göra några medskick:

  • Ta kontakt med er RF/SISU-konsulent. Det finns enormt mycket kunskap att hämta där, som många av er redan utnyttjar. Ett samarbete med RF/SISU underlättar dialoger med exempelvis kommunen eller andra idrottsföreningar. 
  • Ensam är inte starkast. Hjälps åt i föreningen, samarbeta med andra föreningar och distriktet. Vi har många bevis i vårt avlånga land på att samarbete är det som ger den bästa framgången. 
  • Gå utbildningar! RF/SISU har en uppsjö av utbildningar som är väldigt bra. SBF är på gång med nya utbildningar för tränare. Några av våra utbildningar är redan digitaliserade och de finns att hitta på Utbildningsportalen
  • Bågskytte är den bästa idrotten!

Det har varit ett sant nöje att få arbeta tillsammans med er! Jag lämnar nu med varm hand över till Susanne som kommer göra ett fantastiskt jobb tillsammans med er. 

/Therese 

Skribent: Therese Lundqvist
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige