Hoppa till sidans innehåll

Inomhus-SM utan restriktioner och kommer genomföras

13 FEB 2022 11:50
Senior-SM på Bosön kommer genomföras, antalet anmälda har stigit bra de senaste dagarna. Ny sista dag för anmälan blir 28 feb utan extra kostnad
  • Uppdaterad: 14 FEB 2022 12:13

Pandemirestriktionerna är nu hävda och därmed även på Inomhus-SM 
Inomhus-SM 2022 nu utan Covid-restriktioner
Efter det glädjande budskapet från regeringen att restriktionerna tas bort nästa vecka, 9 feb, så anpassar vi självklart SM därefter - det betyder att publik är välkommen, inget vaccinationsbevis eller test krävs samt munskydd är inget krav längre (men får givetvis användas av de som vill).
En ny inbjudan till inomhus-SM lagts upp på IANSEO.
Uppdelningen av skjutstil per dag och schemat ligger dock kvar som tidigare för att inte sabba planeringen för folk som ordnat med boende och resa redan.
Ser fram mot att se er alla där!
Tävlingskommittén Stockholms BK
Här kommer en viktig uppdatering avseende inomhus-SM, sprid den gärna inom era klubbar så att ingen missar.
Det viktigaste först: Sista anmälningsdag har ändrats och är den 14/2. 

Inbjudan på IANSEO uppdateras nu med detta och ytterligare klargöranden.
Det har varit en del synpunkter på att anmälningsavgiften höjts med 100:- jämfört med senaste inomhus-SM - vi i tävlingskommittén som arrangerar SM skulle vilja klargöra lite av bakgrunden varför.
I Stockholm finns det ett begränsat utbud på större hallar som är lämpliga för ett SM-arrangemang - den som använts vid tidigare SM och som är tillgänglig är Vinnarhallen på Bosön. Kostnaden för att hyra den de tre dagar som behövs för SM (med visst förrådsutrymme) är ca 110.000:- (för ett SM). Förutsättningarna på andra håll i landet är annorlunda, men här är det tyvärr den verklighet vi måste förhålla oss till.
Till det kommer 64st buttar, 2000 tavelspikar, måltider till funktionärerna som gör tävlingen möjlig, mm, mm - allt samman kostar en bra bit över 400.000:-
För att det över huvud taget skall vara genomförbart att arrangera SM så blir vi tvungna att hålla det minst 3 år i rad för att inte Stockholms BK som arrangör skall gå back ekonomiskt (bara hallhyra och buttar kostar ju över 750.000 på den perioden). Skulle vi ta 500:- precis som det varit under en längre period så skulle det krävas _500_ skyttar per år (inklusive detta covid-år) i snitt för att inte direkt gå med förlust. Det är ohållbart och orealistiskt därav en liten justering uppåt för att det skall ha en chans att gå runt.
Det har också kommit jämförelser med vanliga nationella tävlingar eftersom varje klass avgörs på en dag. Det upplägget är ju styrt av de restriktioner som råder, men vi vill poängtera att det kommer vara fulla matchstegar från 1/32 och även lagmatcher - precis som på vanliga två-dagars-SM - i år bara tidsmässigt komprimerat till samma dag av nödvändighet.
Så ser inga vanliga nationella tävlingar ut, inte heller de få som har begränsade matchstegar. Fördelen för de som reser till Stockholm är ju att man i många fall kan spara in en hotellnatt - som typiskt kostar mer än anmälan till SM…
Klargörande också avseende matchstege för 50- och 60-klass - precis som tidigare år kommer de kvalificerande resultaten att slås ihop med Elits stege till en gemensam och man kan även delta i lagskyttet.
Ser fram mot att snart träffa er alla på Bosön.
Med förhoppning om ett roligt och spännande SM,
Tävlingskommittén Stockholms BK
Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige