Hoppa till sidans innehåll

Covid 19 - Tävlingsförbud

25 FEB 2021 14:19
Gårdagens besked från regering och FHM innebär tävlingsförbud för alla, utom yrkesarbetande idrottare, alltså även barn och unga får nu inte tävla. 
  • Skapad: 25 FEB 2021 14:19

Det av två skäl, för att smittan går upp igen i flera regioner samt att flera idrotter har misskött nuvarande regelverk och kontinuerligt rundat covidreglerna runt tävling och träning. Det kommer helt enkelt in signaler till kommuner och regioner om att det missköts. 
Jag vill tro att vi skött oss väl, jag känner inte till ngn tävling som rundat förbudet för de vuxna och inte heller någon som skapat för mycket resande och kontakter med nya personer vid juniortävlingarna.
Endast yrkesarbetande elit, med idrotten som huvudsaklig sysselsättning och födokrok får tävla. Onlinetävlingar där utövandet sker enskilt är fortsatt okej.
Träning sker fortsatt i kontrollerad form i de lokaler där så är tillåtet eller ännu hellre utomhus, normen är fortsatt max åtta personer som redan innan träffas regelbundet, alltså inte en varierande grupp med folk resandes över regioner.
Vårt landslag i recurve kan hålla läger då de har några som är yrkesarbetande i vår, då får de samlas och också med andra som tillhör gruppen
Och givetvis allt ska fortsatt ske med de säkerhetsregler som är aktuella, hygien, avstånd, munskydd, är man sjuk är man hemma.
Detta gäller troligen från nästa vecka, men vi kan leva efter det redan från idag och tills annat besked ges. Vi hoppas verkligen att vi kan möjliggöra tävlingar utomhus i vår, men just nu är det alltså stopp.
Mer information finns på vår hemsida när uppdatering sker från RF
Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige