Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gullimar Åkerlund

Corona - Tävlingar från 14 juni

01 JUN 2020 18:26
Folkhälsomyndigheten förändrade en del av rekommendationerna som berör idrott den och presenterades 29 maj. De nya rekommendationerna gäller från 14 juni.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2020 18:26

Det som främst påverkar vår idrott är att förbudet om tävling för seniorer därefter är borttaget. Förutsatt att varje idrott sätter upp sitt eget "protokoll/regelverk" hur en tävling ska genomföras, med hänsyn till övriga rekommendationer. Såsom max 50 personer, avstånd mellan varandra och god hygien. 

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Reglerna om onödigt resande över regiongränser kan komma att förändras inom kort men tills annat meddelas är det inte tillåtet att åka på tävling över regiongräns eller längre än de två timmar som statsministern uttryckt om man inte har sin idrott som försörjning. 

Varje idrottsförbund är ålagd att ta fram ett "protokoll" för genomförande av säkra tävlingar, som arrangörerna ska följa, för allas vår bästa. Detta kommer publiceras på denna sida innan den 14 juni. 

Värt att veta är också att det är polsimyndigheten lokalt som avgör om respektive arrangörs lösning är tillåten för ex uppdelat startfält om man har mer än 50 personer anmälda. Det kollar man i god tid med sin egen polismyndighet, inte förbundets kansli.

Undertecknad svarar gärna på frågor om detta, på arbetstid mån-fre 8-17, och helst via mail: This is a mailto link

Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige