Hoppa till sidans innehåll

Bågskytte för Alla, Överallt, Alltid - Platsannons - Parakonsulent

12 NOV 2019 16:07
Sedan 1996 har förbundet ansvarat för bågskytte för personer med funktionsnedsättningar. Det har varit bra för Eliten samt enskilda utövare. Rekryteringen till bågskyttet har inte varit till fylles. Det ska vi nu ändra på.
 • Uppdaterad: 12 NOV 2019 16:07

Svenska Bågskytteförbundet (SBF) söker utvecklingskonsulent för Para-bågskytte

Vill du vara med och utveckla svenskt para-bågskytte? SBF söker, för ett deltidsprojekt under ett till två år, utvecklingskonsulent för vårt nya projekt för Para-bågskytte. Ett stimulerande jobb för dig som gillar att få personer med funktionsnedsättningar till bågskytte och därmed utveckling, utmaningar och idrott. Som konsulent arbetar du med att utveckla befintliga föreningar/sektioner och verksamheter men också i tät kontakt med Para-sportförbundet, rehab-center och olika organisationer för personer med funktionsnedsättningar.

Ansvarsområden

Du kommer, i nära samarbete med distrikt, förbund och Generalsekreteraren (GS), arbeta för att uppnå SBF:s övergripande målsättningar gällande para-projektet som vi erhållit stöd för under rubriken verksamhetsmedel från RF. Viktigast blir att bearbeta ”marknaden” för nya para-bågskyttar samt att, tillsammans med GS och förbundsstyrelsen, ta initiativ till regionala utvecklingsinsatser utifrån identifierade behov. Som konsulent samordnar och driver du samarbetet med SISU Idrottsutbildarna, Parasportförbundet, distriktsidrottsförbunden och kommunerna för att föreningarnas möjligheter och rekrytering ska bli så stark som möjligt. 

Dina egenskaper

Du trivs bäst i ett yrke där du knyter kontakter, träffar människor, utvecklar och förnyar verksamheten. Du är en driven och självgående person. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål och du är van att ta eget ansvar för arbetsuppgifterna. Som person är du också positiv, öppen, nyfiken och respektfull mot andras idéer och tankar. 

Dina kvalifikationer:

 • Erfarenhet från föreningsdriven idrottsverksamhet, gärna flera idrotter, och stort intresse för att åstadkomma förändring
 • Kunskap och erfarenhet om bågskytte för personer med olika funktionsnedsättningar
 • B-körkort och tillgång till egen bil.
 • Goda kunskaper i verbal och skriftlig kommunikation.
 • Kunskap om bågskytte 

Meriterande:

 • Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning, ex utbildning att hantera särskilda behov
 • Arbetat som anställd eller förtroendevald inom en ideell organisation
 • Att ha arbetat tillsammans med samt rapporterat till en styrelse
 • Brett nätverk inom para-idrottsvärlden.
 • Kunskap om kommunala och/eller politiska strukturer.
 • Erfarenhet av att arbeta med sociala medier

Om tjänsten
Tjänsten är en tidsbegränsad deltidsanställning till 2021-12-31 med start så snarast möjligt. Exakt anställningsgraden för deltidstjänsten är enligt överenskommelse.  Du kommer att verka i hela Sverige. Placeringsort för tjänsten kan anpassas efter sökande men närhet till Stockholm väger tungt. Du har stor frihet när det gäller att förlägga din arbetstid, men det innebär mycket kvällar, övernattningar och helger.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Carina Olsson, ordf, på telefonnummer 08-7256318 eller epost This is a mailto link. Välkommen att mejla in din ansökan senast den 10 december 2019 till ovan, märk ansökan med ”Parabågskyttekonsulent. För mer information om Svenska Bågskytteförbundet se www.bagskytte.se .  

Svensk Bågskytte är en av de mest växande idrotterna de senaste åren. Svenskt bågskytte består av idrotterna Bågskytte, olympiskt, inomhus, fält och 3D samt Beridet bågskytte har 10 000 medlemmar organiserade i cirka 150 föreningar i 11 distrikt som utgör Svenska Bågskytteförbundet. Bågskytte är en livslång idrott med goda förutsättningar för tillväxt i hela Sverige. Vår vision är en Bågskytte för alla, överallt, alltid.

Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

nyfiken

World Archery

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

 B&P Logo

 Idrottslyftet 

 Städa Sverige

  Ianseo tävlingyt