Hoppa till sidans innehåll

Bågskytte för alla överallt alltid - Framåtfonden och Archery Tag

06 APR 2020 14:08
Vi kan nu avslöja den glädjande nyheten att Bågskytteförbundet får medel ur Framåtfonden för vår satsning på Archery Tag
  • Uppdaterad: 06 APR 2020 14:08

I Archery Tag blir sporten som från början är en individuell tävlingsform, en lagidrott. Syftet är att få fler i rörelse och skapa nya arenor där ungdomar kan mötas och kombinera flera av sina fritidsintressen.

–  Genom att tänka nytt kring ett traditionellt idrottsutförande kan vi få fler ungdomar i rörelse. Archery Tag skapar nya arenor där ungdomar kan mötas och kombinera flera av sina fritidsintressen. Archery Tag ger oss också flera nya dimensioner så som kondition, strategi och rörlighet, vilket kan tilltala fler samtidigt som det ger vanliga bågskyttar ett roligt sätt att träna annat än ren precision, säger Cenneth Åhlund, generalsekreterare på Bågskytteförbundet.

Projektet har fått medel från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond. Varje år avsätter Svenska Spel 7,3 miljoner kronor till fonden som specialidrottsförbund kan söka medel ur för att genomföra projekt som ska få fler i rörelse och locka fler till den organiserade idrotten.

– Bidraget från Framåtfonden betyder att vi nu kan tänka nytt och stötta våra föreningar samt hjälpa dem utveckla sin verksamhet på flera plan. Projektet bidrar även till ett bättre samarbete med Skolidrotten och andra förbund, säger Cenneth Åhlund.

Framåtfonden är en del av projektet Framåt för fler i rörelse som sedan 2017 drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. Målsättningen är att förbättra folkhälsan genom att få fler i rörelse.

Genom Framåt för fler i rörelse har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar med målet att inspirera och få fler att röra på sig. Sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 200 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna. 

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Framåtfonden våren 2020. 

Badmintonförbundet för projektet Badminton hela livet med målet att erbjuda organiserad badmintonträning för fler.   

Bågskytteförbundet med projektet Archery Tag där sporten som från början är en individuell tävlingsform, blir en lagidrott.   

Basketboll- och Ishockeyförbundet ska undersöka vad det är som får barn och unga att tycka det är roligt att idrotta.  

Fäktförbundet med projektet Fencing for all som ska introducera fler till fäktning genom fler prova-på tillfällen och utökad utbildning för instruktörer.   

Klätterförbundet för projektet Ski Upp! Det hoppas leda till att fler upptäcker sporten skidalpinism där man använder sig av skidor med lös häl så man kan gå uppför och åka utför.   

Seglarförbundet vill med projektet Segling hela livet få fler seniorer att testa på segling.   

Simförbundet med projektet Beachpolo. Genom fler öppna träningspass och bättre tillgång på materiel för de lokala föreningarna ska fler få upp ögonen för vattenpolo.   

Tennisförbundet ska bedriva lägerverksamhet för ungdomar i Norrland genom projektet Kvarterstennis.

Volleybollförbundet för Urban Volley, en ny gren som kan utövas på vilket underlag som helst.   

Läs mer om Framåt för fler i rörelse https://om.svenskaspel.se/sponsring/framat-for-fler-i-rorelse/

Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige