Hoppa till sidans innehåll

Bågskytte för alla - Parabågskyttesatsning

27 JAN 2020 08:29
Bågskytteförbundet har erhållit bidrag från RF för en satsning på rekrytering av bågskyttar med funktionsnedsättning, bredd och motion, alltså Para-bågskyttar till föreningar
  • Skapad: 27 JAN 2020 08:29

För detta ändamål har vi nu glädjen att meddela att Lennart Nordsvahn och Kaarina Saviluoto anlitats för detta tvåårsprojekt med start 1 feb. Lennart kommer vara projektledare och göra merparten av sin insats inledningsvis medan Kaarina tänks arbeta med projektet fördelat över hela perioden, båda på deltid i kombination med sina vanliga arbeten och uppdrag. Mycket kommer ske i samband med Föreningsutvecklingsprojektet som Therese Lundqvist arbetar med tillsammans med GS.

Projektet syftar till att arbeta fram en fungerande rekryteringsform i samarbete med Svenska Parasportförbundet, dess distrikt, våra egna distrikt och givetvis alla våra befintliga men även nya föreningar. Samarbetet ska också utvecklas med de olika centra, ex Bosöns rekryteringsgrupp eller aktiviteter typ Impossible Camp, som finns för idrottsintresserade personer med funktionsnedsättning.

Vi vet ju att bågskytte är den bästa Paraidrotten, så vi ska helt enkelt låta fler få chansen att prova och kanske fastna. Helt enkelt Bågskytte för alla, alltid, överallt.

OBS detta är inte en elitsatsning - även om det givetvis som vanligt är tillåtet att som aktiv bli hur bra som helst men det sker med egen insats och andra medel.

Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

nyfiken

World Archery

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

 B&P Logo

 Städa Sverige

  Ianseo tävlingyt