Hoppa till sidans innehåll

Konkurrenskraftiga landslag - Ekonomi

09 MAJ 2021 09:06
Elitverksamheten i förbundet har under många år dragits med stora problem att få ihop ekonomin, det ser inte ljusare ut framåt heller.
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2021 19:06

Vi är otroligt tacksamma för de sponsorer som hjälper våra elitskyttar, både personliga sådana och de som sponsrar vissa lag.
Statliga stöd är idag enbart RF:s elitstöd, vilket är riktat till utveckling och implementering av kravprofil, samt recurve under 2020-2021. Från SOK har stödet varit marginellt sedan 2008 i förhållande till kostnaderna. Senaste åren har vi en liknande utveckling från Paralympiska utskottet.
Samtidigt har våra landslag blivit fler och större de senaste 10 åren, 3D och beridet, har tillkommit. Förbundet kunde under många år spara pengar från generella RF-stöd genom att minska administration, personal, möten, utbildning osv och därmed flytta medel till Elit. Den gränsen är nu nådd samtidigt som det generella stödet sedan några år har sjunkit, till förmån för riktade stöd(som inte kan sparas till ex Elit). 
I dagsläget så finansieras Elit, utöver de ovan nämnda delarna, enbart genom de medlemsavgifter, licensavgifter och tävlingssanktionsavgifter som förbundet samlar från föreningarna samt att en mindre del tas ur sparade medel. För närvarande är även dessa en avtagande summa då medlemsavgifter och licenser troligen minskar pga Covid19, tävlingssanktionsavgiften är efterskänkt under 2021, samt att de sparade fria medlen är begränsade.

Förbundsstyrelsen vill sänka egenavgifterna men som det ser ut nu så går det i motsatt riktning om ingen förändring kommer ske.

Om det ska vi prata om i en Bågskyttesnackis den 11 maj kl 20.

Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige