Hoppa till sidans innehåll

Corona-viruset

11 MAR 2020 17:11
Som troligen alla är medvetna om så har Folkhälsomyndigheten, och därmed regeringen, idag satt stopp för alla sammankomster med mer än 500 personer.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2020 17:11

Förbundsstyrelsen har ikväll haft förbundsstyrelsemöte(protokollet är omedelbart justerat) och beslutat följande:

JSM i Timrå 14-15 mars kommer arrangeras men med följande begränsningar:

Varje deltagande bågskytt har rätt till en tränare(ledare/förälder) men maximalt fyra per förening inne i LOKALEN. 
Totalt ger det oss, inklusive arrangörer och funktionärer, ett maximalt antal på 360 personer vid ett och samma tillfälle, alltså god marginal till de 500.
Dessutom kommer en något längre paus, än normalt, ordnas mellan skjutlag 1 och 2 för att möjliggöra att inte ens så många vistas i lokalen samtidigt i onödan.

Samtidigt gäller givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid samtliga arrangemang som sker inom vår idrott, såsom träning, möten och tävlingar.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/

Tvätta händerna ofta

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.

Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket

När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun

Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Stanna hemma när du är sjuk

Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Handsprit

Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

Skydda dig och andra från smittspridning

Läs mer

Film om Så tvättar du händerna (1177.se)

Bris ger råd: Så pratar du med barn om covid-19

 

Till det vill vi också meddela att prisutdelning kommer ske utan handskakningar och kramar.

Senior-SM i Skurup, 28-29 mars, har också hanterats vid nämnda förbundsstyrelsemöte. Därvid beslutades att Senior-SM fortsatt ligger i plan att genomföras, såsom vi vet situationen nu men med följande restriktioner:

Inga anhöriga, tränare eller publik, utöver press och sponsorer. Endast ledare till deltagare som behöver assistans beviljas tillträde. Det ger oss ett antal på cirka 410 personer vilket då ger en marginal till de 500. 

Nu ber vi er alla att respektera dessa beslut i handling så inte funktionärer och deltagare behöver krångla på plats med personer som enligt ovan inte har anledning att vistas i lokalerna.

Ovan beslut ändras om det sker förändringar i de rekommendationer och beslut Folkhälsomyndigheten och Regeringen anger.

 

 

Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

nyfiken

World Archery

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

 B&P Logo

 Städa Sverige

  Ianseo tävlingyt